Laatste feature
: (Registreren)
 

SEGA wil graag Shenmue uitbrengen

Xbox 360-Nieuws geschreven door Gert Jan Naber op 01-02-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Shenmue is voor veel gamers die vroeger een Dreamcast in hun bezit hadden één van de beste games uit dat tijdperk. Na de dood van de Dreamcast hebben we helaas niks meer van de Shenmue-serie mogen vernemen.

Shenmue is de duurste game ooit geweest voor SEGA. Mede door de tegenvallende verkopen en de dood van de Dreamcast is daarom de productie van de Shenmue-spellen stopgezet. SEGA heeft tegenover het Japanse gamesmagazine Famitsu laten weten dat zij nog steeds veel aan de spellenreeks denken. Ze zullen er dan ook alles aan doen om, als de kans er ligt, een nieuw Shenmue-deel te produceren. SEGA liet weten zeer geïnteresseerd te zijn in sponsoring van Sony of Microsoft, in ruil voor platformexclusiviteit van de titel.

Shenmue is één van de eerste sandbox-games. Bijna elk personage in de spelwereld had een eigen stem, zelfs de willekeurige voorbijgangers op straat. Ook waren er vele minigames te spelen en kon je verschillende activiteiten uitvoeren, zoals een blikje frisdrank uit een automaat halen om je gezondheidsbalk te vullen.

Reacties