Next Forum » Next » Ledenartikelen » Review Metroid Prime 3
Pagina uitprinten | Vriend aanbevelen | Voeg onderwerp aan favorieten toe
Plaats nieuw onderwerp Beantwoorden
Auteur
Bericht « Vorig onderwerp | Volgend onderwerp »
japanfreak
Next Step
Berichten: 125

Review Metroid Prime 3 Beantwoorden met Citaat Wijzig/Verwijder Bericht Reporteer Bericht bij een Moderator       IP Informatie Ga naar de top van deze pagina

Review: Metroid Prime 3: Corruption
Metroid. Een van de eerste platform/shooter/adventures ooit. Een legendarische game, die zowel aspecten van The Legend of Zelda gebruikte, als Super Mario Bros. Na een ongelofelijk SNES avontuur was het lange tijd stil rond de serie, maar dat veranderde& want op 21 maart 2003 kwam er eindelijk een nieuwe console-versie uit. Met de hulp van Retro Studios ontwikkelde Nintendo op de Gamecube een nieuwe Metroid, volledig in 3-D. De naam van deze game was Metroid Prime. Tegenwoordig is Metroid Prime een sub-serie geworden, en zijn we al bij deeltje drie.

Voorgerecht: Angstaanjagende eindbazen
Metroid Prime was een van de beste games op de Gamecube. Niet alleen vanwege de gameplay, maar denk ook aan de sounds of de graphics. Vooral de graphics waren ver boven het niveau van de Gamecube. Prime evenaarde zelfs de graphics van de Playstation 2!
Ook Corruption steekt qua graphics met kop en schouders boven de meeste Wii-games uit. De Wii staat nou niet bekend om zijn graphics, maar Corruption laat zien dat de Wii wel degelijk geschikt is voor mooie grafische beelden. Alles is, grafisch gezien, prachtig: Samus pak ziet er mooi uit, de omgevingen zijn erg gedetailleerd en ook de eindbazen zien er angstaanjagend uit en lijken levensecht. Het openingsmenu is een van de mooiste menus die ik ooit heb gezien, met de angstaanjagende muziek krijg je al een klein, maar lekker voorgerechtje op je bord gesserveerd.

Hoofdgerecht: gemuteerde mensen
Maar wat is dan het hoofdgerecht? Met alleen mooie graphics red je het niet, ik vind bijvoorbeeld Kirbys Adventure toch nog vermakelijk om te spelen, al lopen de graphics 16 jaar achter. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn, Corruption is misschien wel de beste shooter die ik ooit gespeeld heb. Corruption heeft, zoals vele Metroid games, veel puzzels en geheimen, deze zijn gecombineerd met wat schietgevechten. Dit lijkt saai en vervelend, maar fans van shooters zullen deze gouden combinatie toch erg goed vinden en zullen al snel verdronken zijn in de wereld van Corruption. De vijanden zijn erg afwisselend, zo heb je kleine insecten en gemuteerde mensen.
Ook de muziek is zeer goed. De operamuziek laat je sidderen en beven. Soms klinkt de muziek erg hoog en dan weer laag, dit effect is erg goed gekozen voor een game als deze. Er zit geen rood pulpje in, maar het spel is wel veel bloeddorstiger dan de vorige delen, zo kan je stervende vijanden genadeloos afslachten. Toch is dit niet verplicht. Dat is dus goed nieuws voor aliën en/of insectenfans.

Dessert: Een geheim einde?
Toch is het de replay die het spel zo lang interessant houdt. Je kan bijvoorbeeld alleen een geheim einde vrijspelen als je het spel 100 procent hebt uitgespeeld. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, je moet namelijk alle vijanden (en meer) scannen in het spel, en dat zijn er nogal wat! Ook krijg je door vijanden te scannen extras. Je hebt veel extra's waaruit je kan kiezen: Stickers op je schip, artwork, een fototoestel (waarmee je foto's in-game kan maken) en meer. Metroid Prime is zo'n groot spel dat het frustrerend kan zijn. Je moet goed rondkijken, Corruption houd je vaak voor de gek. Soms verstoppen de makers van het spel voorwerpen waarvan je later denkt: "Oh ja!" of "Helemaal vergeten!" Het spel is verschrikkelijk moeilijk, dus wees gewaarschuwd, alleen voor puristen!


Graphics: 10/10
Geluid: 9.5/10
Gameplay: 9/10
Moeilijkheidsgraad: 10/10
Replayability: 8.5/10
Eindcijfer: 9.5

Conclusie: Metroid Prime is een game die je lange tijd zoet houd. Dit is een van die Killer-Apps die je moet hebben als je een Wii hebt. Metroid Prime is wel een erg moeilijke game. Kijk dus uit met wat je koopt. Is het spel te moeilijk voor jou? Ruilen! Games als Warioware zijn goed en ook leuk voor de Casual gamers.
Footnotes
Metroid: Een van de meest aanbeden game voor de NES (Nintendo Entertainment System), een oude console uit 1985. De game was zeer uitgebreid voor die tijd.
SNES: De tweede console van Nintendo, uitgegeven in 1992, het was een goede counterzet tegen de Sega Mega Drive, een 16-bit systeem van Sega. Nintendo won de console-wars tegen Sega dankzij toppers als Super Mario World.
Kirby's Adventure: Een spel voor de NES. Het was een van de laatste games voor het systeem.
Killer-App: Een game die zo goed is, dat je de console voor deze game koopt. Zo had de NES Super Mario Bros. en heeft de Playstation 3 Metal Gear Solid 4.
Casual Gamer: De grootste groep gamers. Ze halen niet veel uit games en spelen elk genre wat er is. Goede voorbeelden van casual games zijn 'Simcity' en 'The Sims'.

Heb je vragen, tips, opmerkingen of iets te melden? Stuur het dan naar

Max van Zon, 1G
-------------------------------------------

Ik moest dit snel posten, dus de opmaak is niet om naar huis te schrijven, maar ja:)

__________________
Lees http://next-games.nl/forum/thread.php?threadid=1233&sid=

05-03-2009 10:55 japanfreak is offline Homepage van japanfreak Zoeken naar berichten van japanfreak Voeg japanfreak toe aan je vrienden lijst AIM Schermnaam: Aim da power of destruction!! YIM schermnaan: It's over 9000!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Plaats nieuw onderwerp Beantwoorden
Ga naar:

Powered by Burning Board Lite 1.0.2 © 2001-2004 WoltLab GmbH
Nederlandse vertaling door Zidane007nl