Laatste feature
: (Registreren)
 

Videoreview: Final Fantasy XIII

Playstation 3-Review geschreven door Matthew Deboysere op 03-04-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Een reeks als Final Fantasy heeft geen introductie meer nodig. Menig gamer, jong en oud, heeft ooit wel eens een spel uit de serie geprobeerd en indien niet weten ze allemaal wel welk deel uit de reeks de beste schijnt te zijn. Met de komst van de PlayStation 3 werden heel wat beloftes gemaakt rond deel dertien en op 9 maart, vier jaar later, konden wij uiteindelijk aan de slag met deze "most wanted game ever". Heeft Square Enix zijn woorden waargemaakt? Met de nodige vertraging zochten wij het uit.



Script en tekst: Matthew Deboysere
Montage: Jan Hoos

Final Fantasy XIII is een game die staat op zichzelf en waar we voor bepaalde dingen nog net een oogje dichtknijpen. Grafisch is het een game om van te smullen en als je niet kwijlt over de heerlijke soundtrack, dan is er iets goed mis. Helaas toch enkele minpunten zoals een beperkte vrijheid en een korte tijdsduur, maar we gaan niet klagen. Een lekkere instap voor de nieuwkomer en een waardige opvolger voor de fan.

Score

Gameplay
 
38/50
Graphics
 
19/20
Sounds
 
19/20
Moeilijkheidsgraad
 
3/5
Tijdsduur
 
3/5
Eindscore
 
82%

Reacties





Akapwner / 03-04-2010 13:45
Nooit gedacht dat de graphics zo goed zouden zijn.
Lavi / 03-04-2010 13:47
..Wat een..

Excuse moi

KUT STEM.
Bezoeker / 03-04-2010 14:10
Alee, wat een bijzondere Vlaamse stem hé. ?XD

Nee, leuke recensie hoor! Alleen ont-zet-tend veel tekst! Het is een videoreview, geen tekst-review met beelden als ondersteuning!
Matthew / 03-04-2010 19:44
Haha, Lavi, ze kunnen niet allemaal zo zwoel als de jouwe zijn he.

Bezoeker van 14:10, het is nog steeds zoeken naar een goed evenwicht. De volgende van mijn hand zal hopelijk beter zijn, want alle feedback nemen we zeker mee. We wilden naast de vids van Jan Hoos ook eens het anders aanpakken. Lekker experimenteren nu het nog kan. Bedankt voor de tip in ieder geval!
Lavi / 04-04-2010 14:51
@ Matthew: Jaloers? NOU? Maar nee. Je hebt geen spreekstem xD.
Mikey / 04-04-2010 17:34
Hele toffe game en goede recensie. :)
Bezoeker / 05-04-2010 15:50
Voor Vlamingen is de stem misschien wel tof, ondanks de vernederlandsing merk ik toch nog heel erg dat een Belg spreekt, met al z'n eigenaardigheden qua taal.
Matthew / 05-04-2010 20:55
Bezoeker 15:50, bedankt voor het (ik vat het maar zo op) compliment. Het is de bedoeling dat we naast de Nederlandse stem van Jan ook af en toe eens een Belg aan het woord laten. In hard en nieren is Next-Games / GameScores dan ook een Belgische website. Uiteraard hebben we al heel hard gewerkt aan de taal. Zo zijn alle woorden die in Nederland anders worden uitgesproken op zijn Nederlands gezegd (fan bijvoorbeeld spreek je in Vlaanderen uit als "kan" met een f, terwijl jullie "fen" zeggen) en zijn de Vlaamse uitdrukkingen zo beperkt mogelijk gebleven. De scripts worden zorgvuldig gescreend en de Nederlandse uitspraak wordt aangeleerd via logopedie. We nemen dit zeer ernstig en hopen de volgende recensies nog beter te maken.

Enige minpunt waar ik niets aan kan doen: je zal altijd horen dat een Vlaming spreekt, want als ik Nederlands zou spreken (wat ik overigens aardig vloeiend spreek, want ik heb jaren in Nederland gewoond), zou het geen nut hebben dat we een Vlaamse stem gebruiken, of niet soms? We doen in ieder geval alles wat we kunnen om de Nederlanders niet in de steek te laten.