Next Forum » Veel Gestelde Vragen (FAQ) » Gebruik van forum functies » Hallo Gast [Inloggen|Registreren]

Gebruik van forum functies
» Hoe kan ik in het forum zoeken?
» Kan ik andere gebruikers emailen?
» Wat zijn privé berichten?
» Hoe kan ik de ledenlijst gebruiken?
» Wat zijn aankondigingen?
» Hoe kan ik een poll starten en deelnemen eraan?
» Hoe kan ik onderwerpen waarderen?
» Wat zijn moderators?

Hoe kan ik in het forum zoeken?

Je kan zoeken naar een gebruikersnaam of op sluitelwoorden, in de gehele berichten of gewoon in de onderwerpen, op datum en in gespecifieerde forums. Om deze functie te gebruiken, klik je op de "Zoek" button aan de top van elke pagina. Je kan alleen zoeken in forums waar je toegang tot hebt - je kan niet zoeken in privé forums tenzij de Beheerder je de noodzakelijke rechten heeft gegeven.


Kan ik andere leden emailen?

Jazeker! Om andere leden te emailen, kan je zoeken naar het lid in de Ledenlijst of klik op button in een van het lid zijn/haar berichten.

Dit zal je gewoonlijk naar een pagina brengen met een formulier waar je je bericht kan intypen. Wanneer je klaar bent met het schrijven van je bericht, druk op de "Verzend" knop en je email wordt verzonden. Voor privacy redenen, de ontvanger's emailadres wordt niet weergegeven.

Als je de "email" link of button in het lid zijn/haar bericht of in de Ledenlijst niet kan vinden, dan heeft het lid geselecteerd dat hij/zij geen emails van andere leden wilt ontvangen.

Een andere nuttige functie is de mogelijkheid om een vriend een link naar een onderwerp te sturen. Als je een onderwerp bekijkt, zie je een link genaamd "Vriend aanbevelen", dat brengt je naar een pagina waar je een kort berichten kan versturen naar wie je wilt.

Registreerde leden kunnen ook berichten sturen naar andere leden via Privé Berichten systeem. Voor meer informatie over Privé Berichten, klik hier.


Wat zijn privé berichten?

Als de Beheerder Privé Berichten heeft geactiveerd, dan kunnen registreerde leden privé berichten naar elkaar versturen.(ook bekend als PB).

Privé Berichten versturen

Privé Berichten werken bijna hetzelfde als emails, maar ze zijn gelimiteerd tot the leden van het forum. Je kan ook BBCode en smilies gebruiken en plaatjes toevoegen aan je berichten.

Om privé berichten te versturen, moet je klikken op de "Nieuw PB" knop in de privé berichten sectie van je controle paneel of de knop in elk van een lid zijn/haar berichten.

Wanneer je een nieuw bericht typt, kan je kiezen of je kopie wilt bewaren in je Postvak UIT folder.

Privé Berichten folders

Gebruikelijk is dat je twee folders hebt voor je privé berichten: de Postvak IN en Postvak UIT.

Je Postvak IN folder bevat al de nieuwe berichten die je ontvangt, je kan ze lezen en bekijken welke gebruiker hem heeft verzonden.

Je Postvak UIT folder bevat een kopie van al je berichten die je verzonden hebt en welke je bij hebt geselecteerd dat je een kopie wou houden.

Je kan nieuwe folders maken voor je privé berichten door gebruik te maken van de "Maak Folder" box.

In all de folders heb je de mogelijkheid om berichten te selecteren om ze te verplaatsen naar een andere folder of ze te verwijderen.

Je moet regelmatig oude berichten verwijderen, omdat de Beheerder waarschijnlijk een limiet heeft ingesteld van hoeveel privé berichten je mag hebben in al je folders. Als je over de limiet van privé berichten gaat, ben je niet in staat nieuwe privé berichten te ontvangen totdat je een paar oude berichten hebt verwijderd.

Wanneer je een bericht aan het lezen bent, heb je de optie om te antwoorden op het bericht of hem door te sturen naar één of meerdere leden.


Hoe kan ik de ledenlijst gebruiken?

De Ledenlijst bevat een complete lijst van alle geregistreerde leden van dit forum. Je kan de lijst alfabetisch sorteren op gebruikersnaam, datum van registratie, emailadres, homepage of aantal berichten in oplopend of aflopende volgorde.


Wat zijn aankondigingen?

Aankondigingen zijn belangrijke berichten gepost door een Beheerder of Moderator. Ze worden gebruikt om bepaald nieuws, aanwijzingen of regels aan de gebruikers over te brengen. Aankondigingen zijn net als andere onderwerpen, behalve dat ze worden weergegeven aan de top van de lijst van onderwerpen in een forum.


Hoe kan ik een poll starten en deelnemen eraan?

Je kan een poll maken voor je onderwerp. Dit is hoe je het moet doen:

Het maken van een Poll

Deze functie maakt het je mogelijk een vraag te stellen en op een paar antwoorden te wijzen. De andere leden kunnen dan stemmen op het antwoord dat hun verkeur is en de resultaten worden weergegeven in het onderwerp.

Bijvoorbeeld, een poll zou zijn:

Wat is je favoriete kleur?

  1. Geel
  2. Rood
  3. Groen
  4. Blauw

Om een poll toe te voegen wanneer je een nieuw onderwerpen aan het plaatsen bent, druk op de "voeg toe..." button. Een nieuwe pagina met de poll editor wordt dan geopend.

In de poll editor kan je de vraag aangeven en een lijst van antwoorden leden uit kunnen kiezen.

Je kan ook de tijdslimit aangeven voor de poll, zodat bijvoorbeeld de poll openstaat voor een week.

Deelnemen aan een Poll

Om deel te nemen aan een poll, selecteer het antwoord of antwoorden waarop je wilt stemmen en druk op de "Stem" knop. Je kan ook de resultaten bekijken voor het stemmen door te klikken op de "Resultaten" knop. Deelnemen aan een poll is optioneel. Je kan stemmen voor elk antwoord dat is beschikbaar, of helemaal niet stemmen.

Kies je antwoord zorgvuldig, want wanneer je hebt gestemd, kan je je antwoord niet wijzigen.


Hoe kan ik onderwerpen waarderen?

Bij de bodem van een onderwerp, zul je een pull-down menu vinden die je kan gebruiken op dit onderwerp te waarderen tussen het getal 1-5.

Waarderen van een onderwerp is optioneel, maar als je denkt dat het onderwerp uitstekend is, kan je het 5 sterren geven, echter, als je denkt dat het onderwerp vreselijk is, kan je het maar 1 ster geven.


Wat zijn moderators?

Moderators overzien bepaalde forums. Ze maken gebruik van hun administratieve bevoegdheden om ongewenste berichten te verwijderen of te wijzigen. De moderators voor een bepaald forum waren gewoonlijk normale gebruikers die vooral nuttig en ervaren waren bij het onderwerp van dat forum.



Powered by Burning Board Lite 1.0.2 © 2001-2004 WoltLab GmbH
Nederlandse vertaling door Zidane007nl