Next Forum » Veel Gestelde Vragen (FAQ) » Berichten lezen en schrijven » Hallo Gast [Inloggen|Registreren]

Berichten lezen en schrijven
» Zijn er codes die ik kan gebruiken om m'n berichten op te maken?
» Wat zijn smilies?
» BBCodes snelbuttons en klikbare smilies
» Wat zijn bericht iconen?
» Hoe kan ik m'n berichten wijzigen?
» Waarom zijn sommige woorden in m'n bericht gecensureerd?
» Wat is email notificatie?

Zijn er codes die ik kan gebruiken om m'n berichten op te maken?

In de meeste gevalen bevatten je berichten normale tekst, maar soms wilt je bepaalde woorden benadrukken door hen, bijvoorbeeld, vet of schuingedrukt te zetten

Afhankelijk van de instelling van dit forum, kan je HTML gebruiken op dit effect te behalen. Maar, Beheerders hebben meestal HTML gedeactiveerd en hebben beslist om BBCode te gebruiken: een set van codes dat je in staat zet bepaalde tekst effecten te creëren. BBCode heeft het voordeel dat het makkelijk in gebruik is, en immuun is tegen javascript en layout onderbrekingen.

De Beheerder kan ook Smilies hebben geactiveerd, wat je in staat zet om kleine plaatjes te gebruiken om gevoelens uit te drukken, en de [img] code, wat je in staat zet om plaatjes in te voegen in je berichten.

Voor meer informatie over BBCode, klik hier.


Wat zijn smilies?

Smilies zijn kleine plaatjes die je kan gebruiken om gevoelens uit te drukken, bijv. een grapje of verlegenheid. Bijvoorbeeld, als je een sarcastische opmerking heb gepost kan je inplaats van 'Ik maakte een grapje' de 'wink' smilie gebruiken.

Als je in het verleden gebruik heb gemaakt van email of chat, dan ben je waarschijnlijk bekend met dit concept. Sommige standaard codes of koorden worden automatisch geconverteerd in smilies. Bijvoorbeeld, de code :) wordt veranderd in een lachende smilie. Om smilies code meer te begrijpen, draai je hoofd op de kant en gebruik je verbeelding: Je zie dat :) bestaat uit twee ogen en een lach.

Voor een complete lijst van de smilies die gebruikt worden op dit forum, klik hier.

Soms wil je niet dat de smilie code in je bericht wordt veranderd in plaatjes. In dat geval, wanneer je je bericht aan het posten bent, moet je de 'Deactiveer smilies in dit bericht.' box aanvinken bij opties.


BBCodes snelbuttons en klikbare smilies

Deze knopjes geven je snel en makkelijk de mogelijkheid BBcodes toe te voegen aan je berichten. Je hoeft alleen maar op de button te klikken die je wilt gebruiken en de tekst in the typen die je wilt opmaken.

Er zijn twee verschillende manieren van wijzigen: Normaal and Geavanceerde Mode.

Als je gebruik maakt van de normale mode, het klikken op een knopje zal een popup openen vragend om de tekst in te typen die je wilt opmaken. Het zal dan de BBCode bij de laatste positie van uw curseur in het tekstgebied plaatsen.

Als je gebruik maakt van de geavanceerde mode, het klikken op een knopje zal de opening markering invoegen voor deze BBCode aan het eind van je bericht. Als je klaar bent met het typen van de tekst en je wilt de tag sluiten, druk dan op het sluit huidige tag knopje (alt+c). In geavanceerde mode kan je ook een andere tag invoegen in de huidige tag, en dan drukken op het sluit alle tags knopje (alt+x) om alle open tags te sluiten. Opmerking: de 'sluit tag' buttons sluiten alleen tags die zijn ingevoegd bij gebruik van de code knopjes.

Om gebruik te maken van de klikbare smilies, hoef je alleen te klikken op degene die je wilt invoegen in jouw bericht, of druk op de Meer knop (als het bestaat) om de kompleete lijst te bekijken.


Wat zijn bericht iconen?

De Beheerder kan het gebruik van bericht iconen in nieuwe onderwerpen, berichten en privé berichten activeren. Bericht iconen zijn kleine plaatjes die je kan gebruiken om je gevoelens te uit te drukken of de inhoud van je bericht. Als je de lijst van bericht iconen tijdens het schrijven van een bericht niet ziet, dan heeft de Beheerder deze functie waarschijnlijk uitgeschakeld.


Hoe kan ik m'n bericht wijzigen?

Als je een geregistreerd lid bent van het forum, kan je je berichten wijzigen of verwijderen. Echter, deze functie kan gedeactiveerd worden door de Beheerder.

Om je bericht te wijzigen of te verwijderen, hoef je alleen maar te klikken op het plaatje in het bericht dat je wilt wijzigen. Als het het enige bericht is in het onderwerp, dan zal het verwijderen van het bericht verschijnlijk het hele onderwerp verwijderen.

Nadat je je bericht heb gewijzigd, zal er een notitie, die andere leden verwittigd dat je bericht is gewijzigd, verschijnen. Beheerders en Moderatoren kunnen ook je bericht wijzigen, echter, zij kunnen aangeven of ze deze notitie willen weergeven.


Waarom zijn sommige woorden in m'n bericht gecensureerd?

De Beheerder kan kiezen om sommige worden te censureren. Als je bericht enkele van deze worden bevatten, dan worden ze vervangen door een andere woord of door sterretjes (*).

Elke gebruikersgroep hebben dezelfde gecensureerde worden en censueering wordt automatisch uitgevoerd. Het Censuur Systeem zoekt naar de worden en vervangt ze.


Wat is email notificatie?

Als je een nieuw onderwerp of antwoord plaatst, kan je kiezen om op de hoogte gebracht te worden als iemand anders een bericht plaatst in dit onderwerp. Als je op de hoogte wilt gehouden van een onderwerp waar je niks heb geplaatst, kan dat ook, je hoeft alleen maar het onderwerp aan je favorieten toe te voegen.

Als je niet meer op de hoogte gehouden wilt worden over een onderwerp, kan je of de optie deactiveren door je bericht te wijzigen of door het onderwerp te verwijderen van je favorieten hier.

Alleen geregistreerde leden kunnen email notificaties ontvangen en zij kunnen kiezen of deze optie automatisch wordt geactiveerd in al hun berichten door hun Opties te wijzigen.

Email notificaties worden ook 'Abonnementen' of 'Favorieten' genoemd.


Powered by Burning Board Lite 1.0.2 © 2001-2004 WoltLab GmbH
Nederlandse vertaling door Zidane007nl