Laatste feature
: (Registreren)
 

Logitech Wireless Guitar & Drum Controllers

Xbox 360-Feature geschreven door Matthew Deboysere op 07-03-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Een van de grote sensaties van vorig jaar is Guitar Hero. Sinds de launch van Guitar Hero: World Tour eind 2008 hebben veel gamers een plastic gitaartje voor hun televisie staan. Logitech gaat daar nu een stapje in verder door een nieuwe guitarcontroller en drumkit voor Guitar Hero te lanceren. Wij mochten van Logitech de Xbox 360-set uittesten.

Belangrijk om te weten is dat Activision geen extra guitars aanbiedt voor Guitar Hero-bezitters die de offline multiplayer willen beleven. Wil je een tweede gitaar aanschaffen, dan dien je dus een volledige bundel met game op te halen bij je al dan niet lokale gameboer. Het is dan ook verstandig van third party-bedrijven om daarop in te spelen. Toch opmerkelijk dat weinig hardwarebedrijven hier echt hun geld op inzetten, want naast hardwaregigant Hama is Logitech de enige die kwalitatieve guitar controllers aanbiedt.

Kwaliteit kost geld
De Logitech Wireless Guitar Controller valt op alle vlakken op. Zo is er de fel oranje kleur, die op de redactie lekker contrasteert met de zachtgele muren. Het ding is verschrikkelijk zwaar omdat deze niet van plastic, maar van echt staal en rozenhout werd vervaardigd en kost ook heel erg veel, namelijk 199 euro. Toch is geen van deze puntjes een echt nadeel. De felle kleur is niet lelijk (en zelfs een tikkeltje stoer) en door het extra gewicht ligt de controller stevig in de hand, waardoor je niet het gevoel hebt met dom speelgoed te prutsen. En de prijs... kwaliteit kost nu eenmaal geld.



Deze controller maakt gebruik van de draadloze Xbox-technologie. Daardoor kan je de gitaar simpelweg connecteren door de Power-toets even in te drukken. Alle overige knoppen zijn netjes verwerkt in het design: tijdens het strummen hoor je de bar niet kraken zoals bij de originele controller, de whammie bar is lekker geïntegreerd en er zijn zelfs echte metalen stemmingsknoppen!

Regelbaar in hoek, hoogte en positie
Naast de Guitar Controller hebben we ook de Drum Kit mogen uitproberen. Deze ziet er minder realistisch uit dan de gitaar, maar heeft gelukkig andere voordelen. Het toestel bestaat uit een frame, drie drums, twee cimbalen, een pedaal en een besturingspaneel. Elk onderdeel kan je op het frame een eigen plek geven, instelbaar in hoek, hoogte en positie. Daardoor bepaal jij volledig hoe je speelt, zolang de kabeltjes maar allemaal correct in het paneel zitten.



Ook deze set kost 199 euro, maar is zeker zijn centen waard. Dezelfde connectiviteitstechniek zorgt ervoor dat je snel met de Xbox 360 verbonden bent en tijdens het spelen word je weinig gewaar van het getimmer. Het werkt allemaal soepel zonder dat je je hoeft te storen aan het constante getrommel op rubber en bovendien staat het toestel lekker stabiel. Enkel van de drumstokken ben ik geen fan, maar dat zelfde gevoel heb ik ook bij de originele set. Ze zijn veel te licht, dus speel ik met mijn eigen drumstokken.

Als je de volledige set wilt kopen, dan moet je heel diep in je beurs tasten, maar het is het geld meer dan waard. Het is duidelijk dat Logitech zich richt op de echte muziekfans, zij die liever een replica van een echt instrument bezitten dan een lelijk plastic stuk speelgoed. Je geniet met volle teugen van deze veel realistischere ervaring met de Wireless Guitar en Drum Controllers van Logitech.

Reacties





Selore / 07-03-2010 12:32
Klinkt goed, jammer dat ik als student niet zoveel geld heb. Kon ik mn eigen gitaar maar aansluiten!
Dicapo / 07-03-2010 14:15
199 voor zo'n gitaar vind ik echt teveel! Ookal is de kwaliteit beter
Akapwner / 07-03-2010 19:36
idem hier, veel te duur voor de doorsnee gamer..
Thommert / 07-03-2010 21:46
Inderdaad té duur voor mij.
Thommert / 07-03-2010 21:46
Dit bericht is verwijderd door een beheerder.
TmoomT / 07-03-2010 22:08
Je moet er wat voor over hebben he. En daarnaast ziet deze gitaar (en drum) er zo veel beter uit dan de standaard shizzle.
Louis / 07-03-2010 22:25
hmm, ziet er echt wel aantrekkelijk uit zoals je zegt, maar de prijs is voor mij een afknapper. Misschien voor in de toekomst als ik een vaste job heb en wat meer centjes verdien ? (hm hm :D) .
Matthew / 07-03-2010 22:29
Het is zijn geld absoluut wel waard. Bekijk het zo: wie het echt interesseert, koopt het wel. Ik kreeg mijn officiële gitaar van Activision en die was na één dag al stuk. Strumbar reageert niet. Mijn vorige gitaar is gebroken. Dit is echt degelijk materiaal, heel stevig en nog eens prachtig ook.
Jonas / 07-03-2010 22:35
Ziet er enorm aantrekkelijk uit.
Schotenaar / 08-03-2010 07:47
Voor degenen die af en toe eens Guitar Hero spelen, is dit inderdaad veel te duur. Maar voor de liefhebbers (en dan bedoel ik de échte fans) is dit eigenlijk een must en is de prijs slechts een kleine hindernis denk ik. Prachtige accessoires zijn het!
Bezoeker / 10-03-2010 16:16
Drum kit niet realistisch? Ziet er gewoon uit als een echt elektrisch yamaha drumstel volgens mij...
Bezoeker / 10-03-2010 16:19
Dit bericht is verwijderd door een beheerder.