Laatste feature
: (Registreren)
 

Hector: Badge of Carnage - episode 1

iPhone-Short geschreven door Matthew Deboysere op 10-06-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Dat de redactie van Next-Games de iPhone als een volwaardige handheld beschouwt, mag nu wel al duidelijk zijn na tig recensies over interessante games. Deze week kregen we van ontwikkelaar Straandlooper de kans om hun nieuwste game uit het point & click-genre te proberen. En man... wat is Hector: Badge of Carnage een tof, maar ziek bedenksel!

Hector is een politie-inspecteur zoals je die kent uit The Simpsons, maar nog net ietsje erger. Een dutje zonder broek in de cel, een wekelijks bezoek aan de sexshop in de stad of een tête-à-tête met een Oost-Europese hoer; het zit allemaal in zijn vaste repertoire der bezigheden. Maar wanneer op een dag een roekeloze moordenaar enkele mensen gijzelt en elke poging tot onderhandeling beëindigd wordt door de agenten in kwestie op te blazen of neer te schieten, is Hector de enige die dit drama nog kan stoppen.

Straandlooper borduurt met Hector: Badge of Carnage voort op successen als 1112 door een episodische reeks met een simpele besturing uit te brengen. Je ziet een scherm in een kamer met voorwerpen waar je bepaalde interacties mee kunt voeren. Eén tik laat je het voorwerp bestuderen, twee laten je er iets mee doen. Door logisch te denken, kan je de pittige puzzels correct uitvoeren en kan je verder naar een volgende.

Toch is het waarschijnlijk wel duidelijk dat deze titel geen klassiek klikavontuur is. Neem als voorbeeld de openingspuzzel: Je wordt wakker in een gesloten cel zonder broek, maar hoort buiten de cel de telefoon rinkelen. Geïrriteerd zoek je naar een mogelijkheid om uit die cel te geraken. Je kijkt onder de matras, in een stapel rommel, achter affiches en in de wc-pot. Uiteindelijk vind je een schoenveter en een gebruikt condoom, waar je een netje mee kunt maken om een paperclip uit de wc te vissen. Straandlooper gebruikt het klassieke genre, maar plaatst het in een perverse setting.



De verhaallijn van Hector: Badge of Carnage blijft zo absurd doorheen deze hele eerste episode. Er zit amper logica in en dat is niet erg, want je stelt je er ook geen vragen bij, maar we hopen alleen dat ze deze kwaliteit ook in de volgende twee games kunnen volhouden. Als je dit bepaald soort humor gebruikt in je game, kunnen mensen daar namelijk snel aan wennen. Maar we vermoeden wel dat dit goed komt: ondertussen presenteren de developers bij Straandlooper al een jaar lang hun multimediaproject via een blog en je merkt dat er heel wat is nagedacht over hun personages. Het leven van Hector gaat overigens ook verder na dit iPhone-avontuur, want er volgt zelfs een bioscoopfilm.

Nu moeten we wel bekennen dat Hector een van de mooiste games is die op de iPhone te vinden is. Een geweldige tekenstijl, vloeiende animaties en spectaculaire effecten zorgen ervoor dat de game niet snel gaat vervelen. Daartegenover hebben we wel klachten bij de audiokwaliteit. Het stemmenwerk is subliem: om aan het vage, soms achterlijke sfeertje te voldoen, werden vrouwen vertolkt door mannen en straalt de stem van hoofdpersonage Hector puur sarcasme uit tijdens de soms heerlijk marginale dialogen. Helaas gingen ze hier te ver door het iets te low-budget te laten klinken. Of het met opzet is gedaan of niet, de kwaliteit van het geluid is te ondermaats en dat gaat soms irriteren. Maar laat dat je niet tegenhouden, want dit is maar een klein spatje op een daarnaast vlekkeloos parcours. Een must-have voor elke iPhone-eigenaar... boven zestien jaar.

Prijs: €2,99 - grootte: 197 mb - te vinden onder Games in de App Store.

Episode 1 van Hector: Badge of Carnage is marginaal, gestoord, smerig en pervers en we kunnen dit alleen maar toejuichen.

Eindscore
 
9/10

Reacties





GJ / 10-06-2010 01:04
Erg toffe game! Zeer nette recensie en ik deel het cijfer :). Een aanrader voor elke iPhone-gamer.
49cent / 10-06-2010 14:15
Lijkt me wel een gaaf spel, zal hem eens gaan downloaden.
Akapwner / 13-06-2010 19:58
Een erg vermakelijke point&click!