Laatste feature
: (Registreren)
 

ABOVE

iPhone-Short geschreven door Gert Jan Naber op 23-04-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Toen ik ABOVE van Axolot voor het eerst zag, sprak het me erg aan. De eerste screenshots lieten geweldig artwork zien met gameplay die deed denken aan een soort kruising tussen het populaire iPhone- en iPod Touch-spel 'Canabalt' en een andere App Store-lieveling: 'Doodle Jump'. Kan ABOVE zich ook meten met deze toppers? Wij zochten het uit.

Zodra je het spel opstart, word je verwelkomd met een geweldige afbeelding die wel iets wegheeft van het getekende artwork van Mirror's Edge. Deze toffe grafische stijl wordt doorgetrokken in de hele game waardoor het spel een uitstraling heeft zoals ik deze nog niet eerder aangetroffen heb in een spelletje op mijn iPhone. Het is een 2D-platformspel, maar vanuit een isometrisch aanzicht. Dit houdt in dat je 2D-gameplay zult hebben in een 3D-achtig jasje. In totaal heb je drie verschillende levels tot je beschikking met elk een andere moeilijkheidsgraad en achtergrond. Het leuke aan deze achtergronden is dat er bewegende elementen inzitten. Zo zul je onder andere een trein zien rijden en wolken zien bewegen in je verticale tocht naar de top.

De besturing van het spel is simpel. Je begint op de grond en zodra je je vinger op het scherm houdt, begint er een balkje vol te lopen. Haal je je vinger van het scherm af dan zal je mannetje springen. Het is de bedoeling om je poppetje zo hoog mogelijk op de blokjes te krijgen zonder naar beneden te vallen. Qua muziek zit het wel goed in ABOVE. Elk level heeft zijn eigen liedje en omdat de speelsessies vaak toch niet langer zullen duren dan vijf tot tien minuten gaan deze melodietjes niet snel vervelen. Wat wel kan gaan irriteren is dat hoe hoger je komt in een level, hoe willekeuriger de blokken geplaatst worden waardoor het op sommige momenten gewoon onmogelijk wordt om verder te geraken. Een leuk detail is de speciale blokken. Elk speciaal blok heeft zijn eigen kleur. Zo heb je bijvoorbeeld het gele blok dat je een stuk hoger laat springen en het grijze blog dat vlak nadat je er op hebt gestaan wegvalt. Dit zorgt voor afwisseling in je timing, maar kan ook voor frustratie zorgen.Een leuke toevoeging is de highscore-streep. De highscore-streep is een streep die precies laat zien waar je je vorige highscore gehaald hebt. In totaal zijn er telkens tien highscores terug te vinden om te verslaan. Helaas bestaat het laadscherm van het spel, dat je elke keer best wel lang moet aanschouwen, uit slechts één afbeelding, namelijk een tutorial hoe je het spel speelt. Dit is natuurlijk handig voor de eerste keer, maar het zou wat leuker geweest zijn als dit af en toe eens afgewisseld zou worden met wat tof artwork zoals we dat in het menu terugvinden. Wat wel leuk is, zijn de achievements. Er zitten verschillende achievements in het spel die variëren van simpele taken tot vrijwel onmogelijke inspanningen. Mocht je alle achievements toch verdienen, dan speel je een leuke secret vrij.

Prijs: €1,59 - grootte: 25.8 mb - te vinden onder Games in de AppStore.

ABOVE is een leuk spel in het 'pick up and play'-genre. Helaas kent het spel zijn beperkingen en kan het zich nog net niet meten met een spel zoals DoodleJump.

Eindscore
 
7.5/10

Reacties

Jonas / 26-04-2010 23:40
Niets kan en zal DoodleJump ooit verslagen ! Sorry dat ik het moet zeggen :D Leuke short !
GJ / 27-04-2010 19:38
Inderdaad, DoodleJump is een erg toffe game die ik ook vaker speel als ABOVE, alleen toch is ABOVE ook een leuke game die je zeker eens uitgeprobeerd moet hebben :). Bedankt voor het compliment.