Laatste feature
: (Registreren)
 

Bomberman Ultra (PSN)

Playstation 3-Short geschreven door Mikey van den Berghe op 24-04-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Er zijn gamehelden die iedereen kent, ongeacht of men games speelt. Mario is een prima voorbeeld en ook de gele muis Pikachu is één van de personages waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Bomberman is echter anders: iedereen kent het en vrijwel ieder mens heeft het spel wel eens gespeeld. De game is niet alleen groot geworden als consolespel, maar ook door gratis varianten op internet en spin-offs lieten niet lang op zich wachten. Een avontuur met Bomberman pakte niet zo goed uit, maar nu deze kleine pyromaan weer terug is in zijn oude stijltje, betalen we daar graag voor.

Om alweer met een volledig nieuwe versie van Bomberman te komen, is overdreven. Dit was ongetwijfeld de gedachte van ontwikkelaar Hudson, maar dat weerhield ze er niet van om een nieuwe, kleine versie op de markt te brengen. De oplossing lag voor de hand: PlayStation Netwerk en Xbox Live zijn geknipt voor een nieuwe game met een prima prijskaartje.

Nieuw?
Maar dan luidt de vraag: is dit Bomberman-spel wel vernieuwend genoeg om tot aanschaf over te gaan? Die vraag kun je eigenlijk vrijwel direct beantwoorden met een ja, want tijdens het spelen van het spel kun je al concluderen dat Hudson zeker moeite heeft gedaan om Bomberman Ultra iets unieks te geven. Bomberman Ultra bevat namelijk de klassieke gameplay, maar voegt hier enkele elementen aan toe. Uiteraard heeft het spel geen verhaal, maar dit hoeft ook helemaal niet.



Want zeg nou zelf: spelen wij Bomberman voor een diepgaand verhaal? Nee, absoluut niet. We spelen de games omdat we sadisten zijn die ervan genieten als de vijand neer gaat door het vuur van één van onze bommen. En dat gevoel brengt Bomberman Ultra! De game is zeer toegankelijk, omdat het zeer makkelijk in te stellen is. Je kiest wat je wilt doen middels de keuze tussen een enkel gevecht of een toernooi. Vervolgens stel je zowel het aantal spelers als de moeilijkheidsgraad van je tegenstanders in, waarna je kunt kiezen welke modus je wilt spelen en welke power-ups je in wilt stellen. Dit werkt simpel, snel en laat je in een paar seconden beginnen aan je potje.

En het beloont. En er zit een beloningssysteem aan en dat is één van de tofste toevoegingen van de game. Als je een potje wint, speel je nieuwe kleding vrij voor je Bommenmannetje zodat je een uniek personage krijgt. Je hebt de beschikking over iets voor je hoofd, je lichaam en je benen. Je kunt hier hele sets van maken, maar je kan ook een gek geheel creëren. Dit is een prima motivatie om lekker door te gaan met het spel.



Met elkaar
Leuk hoor, die potjes tegen de computer, maar uiteindelijk worden deze virtuele vijanden te simpel en heb je geen uitdaging meer, dus ga je online spelen! En ook over de multiplayer kunnen we zeer kort zijn, want deze is uitstekend. Deze online strijd werkt erg goed en is ook prima uitgewerkt. In het begin krijg je de mogelijkheid om te kiezen of je in je eentje online wilt spelen of met een stel vrienden. Vervolgens kies je de modus die je wilt spelen en zoek je naar tegenstanders. Ik was eerlijk gezegd verbaasd over het aantal online spelers, want ik had niet verwacht dat de game zo veel gespeeld werd. De multiplayer werkt eigenlijk hetzelfde als de singleplayer, want je speelt tegen vijanden. Niet meer, niet minder, wel even leuk, misschien zelfs leuker.

Bomberman Ultra is een toffe game geworden. Voor de paar euro die het spel kost, krijg je een prima uitgewerkte Bomberman-titel met een toffe singleplayer, een uitermate goedwerkende multiplayer en de mogelijkheid om je kleine Bommenman aan te passen naar een stijl die jou bevalt. Grafisch mag het er wezen en het geluid is prima in orde. Eigenlijk hebben we maar één ding op te merken en dat is het feit dat de game niet langer dan een half uurtje weet te boeien.

Bomberman Ultra is een game die maar een paar euro kost en je uren plezier biedt. De singleplayer is tof, aangezien je een goede drive hebt om tussendoor even een potje te doen en voor de uitdaging kun je lekker online gaan knallen. Bomberman Ultra biedt genoeg extra's en mag zich met trots één van de beste Bomberman-titel noemen.

Eindscore
 
9/10

Reacties





Jonas / 26-04-2010 23:39
Bomberman mensen, daar ben ik mee opgegroeid op funnygames :D toen ik nog heel klein was. Goeie tijden !