Laatste feature
: (Registreren)
 

Ben 10 Alien Force: The Rise of Hex

Download-Short geschreven door Gert Jan Naber op 19-06-2010.

Add to twitter Add to facebook

Ben 10 Alien Force is één van de vele tekenfilmseries die te zien zijn op de digitale televisiezender Cartoon Network. Zoals bijna alle populaire tekenfilms tegenwoordig wordt ook Ben 10 voorzien van een flinke reeks merchandising. Daar horen natuurlijk ook videogames bij en The Rise of Hex is daar één van.

Ben Tennyson is een 10-jarige jongen die tijdens een kampeertocht een buitenaardse capsule vindt met daarin de Omnitrix. Dit is een apparaat waarmee Ben wanneer hij maar wil kan veranderen in één van de vele soorten aliens, die elk over verschillende krachten beschikken. Helaas vind je niks van dit verhaal terug in het spel, waardoor je je als nieuwkomer in de serie een beetje in het diepe geworpen voelt. Gelukkig is voorkennis van het verhaal niet nodig in The Rise of Hex en kan je zonder problemen het spel doorlopen als je het verhaal niet kent. Je zult er alleen vrij weinig van snappen.

The Rise of Hex is een echte 2D-platformgame met 3D cell-shaded graphics. Op zich niks mis mee, zou je denken, behalve dat de ontwikkelaars geprobeerd hebben de grafische pracht van de cartoon na te bootsen, wat totaal mislukt is. Het spel slaat grafisch totaal de plank mis, vooral als je het gaat vergelijken met andere cell-shaded games zoals de Naruto- en Dragon Ball-games. Ook de weinige cutscenes die in het spel aanwezig zijn, zijn zwaar ondermaats te noemen. Deze tussenfilmpjes bestaan uit lelijke tekeningen waar totaal geen animatie in zit. Had ontwikkelaar Black Lantern Studios hier wat meer tijd ingestoken, dan had het nog wat kunnen worden.



Als je door de bugs heenkijkt, zit het spel gameplaytechnisch best aardig in elkaar. De besturing is netjes en het loopt, op de physics na, allemaal erg soepel. Aan het eind van ieder level moet je een zilveren medaillon verkrijgen door middel van het openen van deuren met speciale keycards. Dit kan je doen door, zoals al eerder vermeld, één van de tien verschillende alienvormen, waarvan je er acht eerst vrij moet spelen, aan te nemen. Zo heb je bijvoorbeeld Brainstorm, een roestige barbecue die electrische ladingen uitstraalt, en Big Chill, een soort bevroren vlinder die bij vrijwel elke verslagen vijand de hoogstirritante zin "ice to meet you" uitkraamt. Helaas zat ik in het derde level al vast omdat er een alien unlocked hoorde te worden die ik pas kon selecteren toen ik het level opnieuw opgestart had. Dit alles wordt begeleidt door een prachtig stukje drum&bass-muziek dat iedere drie seconden opnieuw begint. Na vijf minuten was ik dit al zo zat dat ik mijn eigen CD maar heb afgespeeld via de mediaspeler van mijn Xbox 360.

Bovengenoemde dingen laten gewoon al zien dat The Rise of Hex een afgeraffeld product is geworden waar veel meer tijd ingestoken had moeten worden. Zelfs voor kinderen zijn er leukere spellen te koop op de Xbox LIVE Marketplace. Om eerlijk te zijn zou ik zelfs een fan van de serie nog afraden deze game aan te schaffen, enkel omdat het gewoon een slecht spel is. Na zo'n drie uur ben je door het verhaal heen, wat ook precies lang genoeg is. Het is leuk om tussen de verschillende aliens te wisselen en zo verschillende, soms zelfs pittige, puzzels op te lossen, maar dat is het dan ook wel.

Ben 10 Alien Force: The Rise of Hex is een onafgewerkt product waar meer tijd in gestoken had moeten worden. De saaie gameplay en ontzettend irritante muziek zorgen voor een spelervaring die je, helaas, niet snel vergeet.

Eindscore
 
4.5/10

Reacties