Laatste feature
: (Registreren)
 

Geen plannen voor 3D in nieuwe PSP

PSP-Nieuws geschreven door Louis Planchenault op 26-06-2010.

Add to twitter Add to facebook

Als geen ander probeert Sony de nieuwe technologie aan de man te krijgen met 3D televisie en 3D games als paradepaardjes. Volgens Scott Rohde, VP van Sony, zal de PSP2 raar genoeg geen 3D hebben.

Zoals het er nu naar uit ziet, volgt de nieuwe PSP niet in de sporen van de 3DS. Het toestel van Nintendo stal vorige week de show op E3 en belooft zonder knullige bril een extra dimensie aan je spelplezier. De show rond de 3DS staat in schril contrast tegenover Sony's volgende handheld: er is amper nieuws over de PSP2 uitgebracht. Op concrete vragen was Rohde kort: "Daarover praten is nu nog niet aan de orde. Zo simpel is het. Dat is al wat ik je kan zeggen."

Kaz Hirai, baas van SCE, heeft onlangs ook het belang van 3D in handhelds gebagatelliseerd. Hij had daarbij vooral kritiek op de 3DS. Die zou volgens hem te klein zijn om 3D correct weer te geven, zeker zonder bril. De huidige technologie laat hoge precisie nog niet toe.

Ondertussen groeit de druk wel op Sony om de PSP2 aan te kondigen. Verwacht wordt dat de Japanse multinational zich zal laten gelden op Gamescom of de Tokyo Games Show. Volgens David Reeves, CEO van SCEE en COO van Capcom Europe, kan Sony zich maar beter reppen als ze niet uit de boot willen vallen in de race om de handhelds. Dat laatste kan stilaan niemand nog ontkennen.




Reacties





Appelemmer / 27-06-2010 17:04
Waar slaat dat laatste plaatje op?
Toch jammer, een PSP met 3D-fucntie zou mij wel bevallen ;)