Laatste feature
: (Registreren)
 

Guitar Hero for iPhone

iPhone-Short geschreven door Matthew Deboysere op 21-06-2010.

Add to twitter Add to facebook

Iedereen kent Guitar Hero. Als je nog nooit van de games met de plastic muziekinstrumenten hebt gehoord, dan kan je jezelf geen hedendaagse gamer noemen. Aangezien de reeks nu zo een beetje uitgemolken blijkt, begint Activision de game ook op andere platformen dan de standaardconsoles uit te brengen. Eerder al deden ze de Nintendo DS aan met Guitar Hero on Tour en Band Hero en nu is ook de iPhone aan de beurt. Maar is dat wel een goed idee?

Gebruikers van Apple's handhelds kennen namelijk ook allemaal Tap Rap Revenge 3, een spelletje waar je met je vingers op het ritme van de muziek drie bolletjes die van een rolband aflopen moet wegtikken. Net zoals Guitar Hero dus, maar dan rechtstreeks op het scherm. Per nummer dat je uitspeelt, unlock je een nieuwe en daarnaast kan je in de Store nog eens honderden gratis én betaalde tracks vinden. Met dus een enorme concurrent moet Activision sterk uit de hoek komen als ze de mensen van Tapulous willen verslaan in het tikgevecht.

Helaas heeft Guitar Hero aan het begin niet zo'n lange tracklist. De game bevat slechts zes nummers en als je meer wilt, moet je pakketten downloaden. Deze kosten een klein bedrag per drie nummers en de omvang van dit aanbod valt sterk tegen. Toch wel complimenten voor hun muziekkeuze: nummers als Savior van Rise Against en We are the Champions van Queen zorgen er enigszins voor dat de game niet meteen aan de kant gelegd wordt en ook in de Store ontdekken we meer van deze artiesten. Een slimme aanpak van Activision.



De game zelf speelt exact zoals je het verwacht: schijfjes rollen van een rolband en jij tikt erop met je vinger in de balk onderaan het scherm als ze daar aangekomen zijn. Toch heeft ontwikkelaar Vicarious geprobeerd de game niet helemaal op zijn tig andere GH-titels of Tap Tap te laten lijken. Zo verschijnen naast de gekleurde bolletjes ook lange balken (die je dus bijna niet kunt missen) of pijltjes. Bij die laatste moet je dan de juiste kleur aanduiden en slepen over het scherm in de richting van de andere aangegeven kleur. Tof, uitdagend, maar het miste nog wat spanning.

De kern is aanwezig, maar daarrond heeft Vicarious deze keer dat sociale sfeertje gebouwd dat de iPhone tegenwoordig uitstraalt. Aan je iTunes-profiel kan je een eigen rockster koppelen die overal met je meegaat als je ergens anders wilt inloggen. Je kan hem of haar helemaal aankleden met toffe accessoires. waar je de kleur ook zelf via en palet kan uitkiezen, en vervolgens een foto nemen om op Facebook te verspreiden. Hoe tof en innovatief... niet dus. Aan je profiel hangt overigens ook een ranking vast: iedereen ter wereld kan zien hoe jij zuigt als bas- of gitaarspeler.

Technisch wil de game wel eens slabakken. We hebben Guitar Hero getest op een iPhone met iOS3 en eentje met de nieuwe binnenkort verschijnende iOS4 en bij die laatste hapert het spel iets te veel. Door het simuleren van multitasking wordt elk laatste scherm van een geopende applicatie onthouden en als je deze apps niet handmatig afsluit, zal al snel blijken dat Guitar Hero niet voldoende geheugen krijgt om vlot te draaien. De iPhone met de huidige firmware doet het wel aardig; iets waar je dus zeker aandacht aan moet besteden als je deze titel wilt aanschaffen.

Guitar Hero for iPhone is een interessant concept met nieuwe toevoegingen speciaal ontwikkeld voor de toestellen van Apple, maar mist nog wat stabiliteit en een betere muziekcollectie.

Eindscore
 
7/10

Reacties