Laatste feature
: (Registreren)
 

Pulse for iPhone

iPhone-Short geschreven door Matthew Deboysere op 13-05-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Muziekgames, we hebben het er ondertussen wel mee gehad. De Guitar Hero-franchise is helemaal uitgemolken, DJ Hero is een flop te noemen en al die klonen doen het niet veel beter. Op de iPhone is echter een revolutie gaande. Tap Tap Revolution is een van de populairste games op het mobiele platform en vandaag hebben we op aanraden van concullega's een andere game uit hetzelfde genre uitgetest. Pulse, mensen, is zowaar beter dan Tap Tap.

Nederlandse productiehuizen zijn niet altijd uitstekende bedenkers. De laatste tijd zijn heel wat bedrijven over de kop gegaan en wie dat niet deed, let tegenwoordig heel goed op zijn centen. Daarom ligt de toekomst in Nederland in de online distributie. Een tijd geleden waren we zeer lovend over Swords & Soldiers en nu kunnen we zeer tevreden spreken over Pulse van Virtual Fairground.

Pulse is een DJ-game die helemaal niet doet denken aan DJ Hero of andere klonen. Je ziet een sinusoïde over het scherm van je iPhone bewegen en het is jouw taak om met het ritme mee op het juiste moment die pulse te stimuleren door op de centrale lijn te tikken. Zodra je pulse een juiste hoogte heeft bereikt (voorgesteld door een lijn parallel met de centrale), tik je met twee vingers op die hoogte en krijg je de opdracht om de bolletjes op het juiste moment weg te tikken. Lukt dit, dan komt er een nieuwe hoogte bij en unlock je een deel van de melodie.

Omdat het er tot nu toe nog eenvoudig uitziet, heeft Virtual Fairground toch enkele uitdagingen geïmplementeerd. Zo moet je ervoor zorgen dat de muziek niet uitsterft. Wanneer je een bepaald niveau hebt gehaald, wordt er een balkje opgeladen dat langzaam leegloopt. Eens het zover is, verslapt de beat en moet je snel weer met twee vingers op die hoogte tikken en de opdracht opnieuw uitvoeren. Daarnaast is er ook een scoresysteem. Punten verdien je door je beats op te laden, en door het ritme aan te houden, stijgt de verdubbelaar, waardoor je meer punten ontvangt. Die scores heb je nodig om nieuwe tracks vrij te spleen.



Pulse komt op dit moment met zes nummers en er is geen shop beschikbaar om er meer aan te schaffen, dus hier slaat de ontwikkelaar de commerciële bal misschien wat mis. Desalniettemin is deze ritmegame een must-have voor elke muziekfan. Pulse blinkt uit door zijn eenvoudigheid en zou dus iedereen moeten bekoren. Jammer genoeg heeft Virtual Fairground bekend gemaakt aankomend jaar geen games voor de iPhone te ontwikkelen. Pulse verkoopt minder goed dan verwacht en dat brengt enigszins toch teleurstelling met zich mee. Laten we het bedrijf dus allemaal steunen... koop Pulse! Je gaat er niet dood van en anders heb je toch de tijd van je leven gehad.

Prijs: €2,39 / grootte: 50,3 mb / te vinden in de AppStore, onder Games!

Pulse is ritme, concentratie en entertainment zonder daarbij te stelen van collega-ontwikkelaars.

Eindscore
 
9/10

Reacties





GJ / 13-05-2010 20:45
Ik ben het (als fan van de Tap Tap-games) niet met deze review eens. Het heeft me misschien 5 minuten weten te boeien maar meer ook niet. Ik vond het niet lekker spelen en de muziek was niet catchy. Ook het gegeven dat er maar zes liedjes beschikbaar zijn en het door het ontbreken van een store ook bij die zes liedjes blijft vind ik een zware tegenvaller. In tegenstelling tot Tap Tap Revenge 3, waar je elke week een gratis nummer krijgt en een paar honderd nummers gratis of tegen betaling kunt downloaden.

Het is geen slecht spel, maar een 9 is in mijn ogen veel te hoog :).
Bezoeker / 13-05-2010 21:20
Ik ben het ook niet echt eens..
En DJ hero is niet eens zo slecht. Een vriend van mij had het ook gespeeld en die zou het ook geen 9 vinden, ik denk een 7.