Laatste feature
: (Registreren)
 

Modern Warfare 2 Stimulus Package

Playstation 3-Short geschreven door Mikey van den Berghe op 15-05-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

In november van het vorige jaar was het eindelijk zover: Infinity Ward kwam op de proppen met het vervolg op het succesvolle Call of Duty 4: Modern Warfare. Als groot Call of Duty-fan stond ik natuurlijk op de releasedatum te popelen om aan de slag te gaan. In mijn recensie had ik het over de singleplayer die wat aan de korte kant was, maar eigenlijk kon me dat zeer weinig schelen. Call of Duty spelen we namelijk voor de multiplayer en deze was, zoals vanouds, van ongekend hoog niveau.

Er is inmiddels alweer een half jaar voorbijgegaan en wellicht zullen de maps je een beetje gaan vervelen. Als je dit symptoom hebt, dan ben je het slachtoffer van de Mapathy-ziekte. De nieuwe DLC, het Stimulus Package, is een goed medicijn tegen deze aandoening. In dit pakket zitten namelijk vijf extra levels, meer bepaald Bailout, Storm, Salvage, Crash en Overgrown. De twee laatstgenoemde kent de Call of Duty-fanaat natuurlijk meteen door hun debuut in de eerdere Modern Warfare-game; de drie andere speelvelden zijn wel volledig nieuw. Nog voor de release hadden mensen echter al te kampen met een probleem: het virtuele prijskaartje dat aan de downloadbare content hangt, is niet het minste. Waar je in Call of Duty 4: Modern Warfare en Call of Duty: World at War nog tien euro neer moest leggen voor de levels, moet je in Modern Warfare 2 nog eens vijf euro extra bijleggen.

De maps zijn elk zeer variërend. Zo zijn Crash en Salvage wat aan de kleine kant, terwijl Overgrown en Bailout juist grote vlaktes hebben; Storm zit er qua grootte wat tussenin. Elk level heeft zijn eigen omgeving en eigen dingetjes die de levels degelijk maken, maar één aspect hebben ze allemaal gemeen: er is ontzettend veel moeite in gestoken. Infinity Ward heeft ervoor gezorgd dat alle omgevingen er sfeervol uitzien en dat alles goed gevuld is. In het grote, centrale huis in Bailout staan grappige dingen zoals een Call of Duty-pinbaltafel, drankautomaten en pooltafels en deze dragen allemaal bij aan de toffe sfeer. Ook in de andere maps ziet alles er tiptop uit.



De nieuwe levels die het Stimulus Package introduceert, zijn niet allemaal zeer vernieuwend. In de originele game maakten we reeds kennis met de besneeuwde omgevingen Sub Base en Derail, en hier voegt de nieuwe DLC Salvage aan toe. Dit level speelt zich af op een vuilnisbelt die niet alleen maar vol ligt met troep, maar ook nog eens een wit laken op de grond heeft liggen. Verder waren we voorzien van een regenachtig gebied in de vorm van Underpass en hier is een extra leveltje bij gekomen; in Storm, zoals de naam al doet vermoeden, heb je een regenpak nodig om niet helemaal doorweekt te zijn. Gelukkig is Bailout wel wat nieuws: deze map speelt zich af in een woonwijk waar één huis centraal staat, maar waar ernaast ook nog parkeerplaatsen en een tuin staan.

Over het algemeen ben ik zeer te spreken over het Stimulus Package: het voegt vijf degelijke levels toe die elk hun charmes hebben en die bovendien erg gedetailleerd zijn. Waar ik echter wat minder enthousiast over ben, is de manier van spelen. Vooral Bailout is een paradijs voor campers (spelers die op één plek blijven zitten en wachten totdat er een andere speler voorbij komt); dit komt door het simpele feit dat Infinity Ward net wat te veel voorwerpen neer heeft gezet en dat er net wat te veel goede schuilplekken en ramen zijn waar je een grote kijkhoek hebt. Dit verpest het geheel toch wel een beetje, want een normaal potje kan zo ineens een andere wending krijgen. Ook is het klassieke Crash niet altijd rozengeur en maneschijn, want de killstreak rewards kunnen de spelbeleving soms erg beïnvloeden. Als er een chopper gunner in de lucht hangt, kun je eigenlijk niet meer lopen omdat het level, zoals eerder vermeld, simpelweg wat aan de kleine kant is.

Het Stimulus Package voegt dus drie nieuwe en twee oude maps uit Call of Duty 4 toe en deze zien er allemaal erg tof uit. De sfeer is overweldigend en het geheel van de DLC kan zich prima meten met de kwaliteit van de al eerder beschikbare maps. Bailout mag dan een camper-paradijs zijn en de frustraties bij Crash kunnen soms nogal hoog oplopen, toch is het Stimulus Package de hoge prijs zeker waard.

Prijs: €14,99 / 1200 MS grootte: 318mb (incl. update)- te vinden onder Games-extra's.

Het Stimulus Package voegt vijf ietwat prijzige maps toe die je elk weer tientallen uren schietplezier opleveren. Kopen als je een actieve speler bent.

Eindscore
 
8.5/10

Reacties





Bezoeker / 15-05-2010 16:46
Leuke short.
Je hebt trouwens wel vaak Bailour gezegd, ipv. Bailout. (tip om te veranderen :-) )
Mikey / 15-05-2010 18:34
Haha, dat is waar ook. Ik ga het meteen aanpassen. Bedankt voor het melden. :)