Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
 

Little King's Story

Wii-Review geschreven door Niels Peuchen op 30-05-2009. RS: 178

N4G : News for Gamers

De schattige boxart en de verheerlijkende tekst op de achterkant van het doosje zorgden ervoor dat een vriendin van mij Little King's Story in een vlaag van opwelling op een station kocht. Spijt had ze allerminst en daarom leek dit exclusieve Wii-spel mij ook wel wat. Toen de game op de redactie arriveerde, heb ik hem meteen opgeëist en sindsdien waan ik mij, dag in, dag uit, de koning van een wereldje ergens ver weg...

Hallo. Welkom bij de recensie van 'Little King's Story' voor Wii, Nintendo's console waar hele volksstammen mee weglopen. Er is geen land te bezeilen met het Japanse bedrijf: iedereen béhalve de echte gamer lijkt tegenwoordig tot de doelgroep te behoren. De hardcoregames moeten uit andere stallen komen en dat gebeurt de laatste tijd gelukkig steeds meer. Little King's Story, afkomstig van Cing (bekend van de games Another Code en Hotel Dusk) is hier een voorbeeld van. Voor deze gelegenheid heb ik drie sprekers bereid gevonden hun verhaal te doen over deze mix van een RTS en een RPG waar ze zelf een rol in spelen. We beginnen met Howser Oreganostein. Als het goed is, kunt u ons wat vertellen over het koninkrijk uit het spel.

Howser
"Dat klopt. Het heet Alpoko en ik heb wis en waarachtig 35 jaren gezocht naar de koning voor dat land. 35 barre, lange jaren, samen met mijn metgezel Pancho; hij is de reden dat ik mezelf de 'bull knight' noem. Aan het eind van al die jaren liep er een klein jongetje door de bossen en werd er op mysterieuze wijze een rots kapotgeslagen, waardoor een kroon open en bloot voor het grijpen lag. Deze jongen zette de kroon op en toen besefte ik dat hij voor eeuwig en altijd de koning van Alpoko zou zijn. Een goede koning, kan ik nu wel concluderen. We begonnen bij aanvang van zijn koningschap met drie ministers, drie koeien, twaalf inwoners en honderd procent werkloosheid. Ook was ons koninkrijk, hoe je het ook wendt of keert, ontzettend klein, maar we wisten niet beter. Met onze nieuwe koning streefde ik naar... WORLD DOMINATION! Helaas bleek de wereld constant omvangrijker te zijn wanneer we net dachten de boeken in te gaan als de grootste veroveraars...

De bouwstenen voor onze queeste om de wereld te veroveren, waren onze burgers. In den beginne was alles nog pais en vree in Alpoko, maar toen besloot ik dat we met koning Neon ons rijk moesten uitbreiden. Al onze zorgeloze volwassenen, die de hele dag niets deden, moesten een vak leren, zodat ons imperium een invasie kon plegen in de gebieden rondom. De bevolking werd eerst geheel en al boer of soldaat, voor respectievelijk het levensonderhoud en de militaire kracht. Nooit en te nimmer hadden deze mensen zo intensief een beroep uitgeoefend, maar ze deden het met verve. Er kwamen alsmaar nieuwe ambachten en nieuwe inwoners bij en Alpoko breidde zich voortdurend uit. Ons avontuur was diepgaander dan de put achter Neons paleis. Onder leiding van de koning werd elke veldtocht ondernomen; de ene keer naar een reuzenkikker, de andere keer naar de dronken vorst van een naburig rijk. Allemaal waren ze even uniek als uitdagend. In sommige gebieden was het weer bar en boos, in andere had het vast en zeker al een hele tijd niet meer geregend. Maar altijd wist koning Neon met zijn tactische meesterbrein, soms na wat wikken en wegen, de situatie zo te sturen en zijn onderdanen zo te gebruiken dat hij overwon. Neon merkte tegen mij op dat dit heel soepel ging, maar nooit simpel was. Hierna volgde steevast een feestje dat het gehele land met confetti, dat gratis en voor niets uit de lucht kwam vallen, versierde."



Bedankt, Howser. We vervolgen deze driedelige monoloog met Verde, die als 'Records Minister' Alpoko door en door kent.

Verde
"Ik ben Verde en ik geef Neon constant informatie over zijn rijk en laat hem zijn avontuur opslaan. 't Is geen gemakkelijk werk, maar gelukkig ben ik efficiënt genoeg om ook heel veel vrije tijd over te houden. Teehee! Dan verken ik bijvoorbeeld de wondere wereld van Alpoko en ben ik in mijn nopjes met de schitterende sfeer die hier hangt. Alles is zo mooi! Het lijkt net alsof God de zomer in zijn bol en potloden in zijn handen had toen hij deze wereld maakte, want ik word telkens weer vrolijk, haha. Soms denk ik zelfs dat God krijtjes gebruikte! En eigenlijk vind ik koning Neon ook wel mooi, maar ik baal ervan dat hij telkens een prinses in de schoot geworpen krijgt als hij een andere vorst verslaat... Ik houd trouwens niet alleen van deze wereld door het constant prachtige uitzicht, maar ook de geluiden die voortdurend onze oren vullen, zijn zo fantastisch. Het kwetteren van de vogeltjes elke ochtend, de klassieke muziek die Mr. M tekens weer in een leuk jasje weet te gieten... Zelfs het geroezemoes van de dorpelingen vervult mij met vreugde, hihi!"



Bedankt, Verde, voor je intelligente bijdrage... Als laatste is Liam aan het woord. Ga je gang.

Liam
"Wil je wat weten over bepaalde ambachten? Heeft je podium een verbetering nodig? Vertrouw op 'Anything Minister' Liam! Ik weet van bijna alles wat en van de rest iets minder. Verde had het bijvoorbeeld net over Mr. M. Neon maakte al vrij snel kennis met hem en hij schrok! Mr. M is namelijk geen gewone musicus, maar een naakte! Je had Neon moeten zien toen! Ik vind trouwens de sfeer in Alpoko ook fantastisch. Wist je dat door de wind de bomen bewegen?! Oeh, ik wil nog over zoveel vertellen. Wij hebben kort na Neons aankomst een kerk laten bouwen in Alpoko. Een of andere knakker die constant zijn zinnen eindigde met 'Ramen' en zei tot de 'Sect of Soup' te behoren, beval ons een kerk op te richten! Gelukkig begreep koning Neon deze man (Neon heeft een blauwe maandag geloofd in het vliegend-spaghettimonsterisme) en bood hem aan een kerk te bouwen. Zo gebeurde en nu zijn we hartstikke blij daarmee, want daar kunnen dorpelingen trouwen! En tijdens de ceremonie komt er altijd een gigantische kip overvliegen die een kind voor de nieuwe ouders laat vallen!

En er is zoveel meer in Alpoko dat waard is om over te praten. Door met geld werkplaatsen te kopen, kun je de burgers een beroep laten uitoefenen. Zo kunnen ze, naast soldaat en boer, bijvoorbeeld ook boogschutter en mijnwerker worden! En dit alles zorgt voor leukere veldslagen en meer schatten, dus meer geld, waardoor je dus kan voorzien in nog meer workshops en nog veel andere gebouwen! Is het niet gewoonweg prachtig, deze wereld?! Neon beleeft ook heel veel plezier aan zijn koningschap, zegt hij steeds. Zijn bijna goddelijke macht over de inwoners - ze gehoorzamen altijd! - geven hem een voorsprong in al die gevechten; althans, dat zegt hij. En ik geloof hem. Ik zou eigenlijk ook wel koning willen zijn..."



Little King s Story is strategisch georiënteerd, een rollenspel, gewoon tof, buitengewoon sfeervol, heerlijk om te zien, verrukkelijk om naar te luisteren, ontzettend diepgaand, tot de nok toe gevuld met kleine grapjes, voorzien van een uitstekend spelconcept en besturing en je geld meer dan waard. Mijn Europese Wii is door LKS al een tijdje stofvrij, in tegenstelling tot Amerikaanse Wiis. Dit spel is in de Verenigde Staten namelijk nog niet uit, dus je kunt het ook nog eens gebruiken om Amerikanen te pesten! Wat wil je nog meer?

Score

Gameplay
 
47/50
Graphics
 
18/20
Sounds
 
18/20
Moeilijkheidsgraad
 
5/5
Tijdsduur
 
5/5
Eindscore
 
93%

Reacties





Mikey / 30-05-2009 17:33
Ga de game voor mijn verjaardag vragen. Leuke review!
Clau87 / 30-05-2009 20:11
Mhh ja na het lezen, heb ik ook wel zin om 'm eens uit te proberen.
Pink Rabbit / 30-05-2009 22:35
een geweldige game die niet in je collectie mag ontbreken!
Bezoeker / 31-05-2009 00:57
Dit bericht is verwijderd door een beheerder.
Bezoeker / 31-05-2009 00:59
Dit bericht is verwijderd door een beheerder.
Schotenaar / 01-06-2009 11:38
Verdorie, Niels, prachtig geschreven. Ik ga deze zeker in 't oog houden, je hebt me warm gekregen!
Selenastar / 03-06-2009 20:11
Leuk stuk Niels..!!!:P geniaal dat ik je geïnspireerd heb om dit spel te spelen...hopelijk heb jij ook geen spijt van al die uren die aan dit spel besteed zijn...xD
Matthew / 05-06-2009 22:27
Ik dacht dat ik dat was, toen ik hem de game verplicht opstuurde...
Neon / 05-06-2009 23:13
Matt, ik dacht toch echt dat jij 'n man was.