Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
Heb jij ook een interessant gameverhaal te vertellen? Meld het ons!

Gamers en Games - Juni 2009

Nintendo-Feature geschreven door Claudia Tluk op 10-06-2009. RS: 123

N4G : News for Gamers

Gamers zijn niet meer die typische nerds die zich achter hun pc kluisteren met cola en pizza. Dik of dun, lang of kort, hardcore of casual; ze zijn er in alle soorten en maten. In deze maandelijkse special gaan we op bezoek bij een gamer die zijn ervaringen met ons wil delen. Nintendo-only of liever Playstation, dat maakt ons niet uit, want we delen allemaal dezelfde passie: gamen. Deze maand in 'Gamers en games' gingen we langs bij Alexander Tluk uit Maasmechelen, België.

Na de overvloed aan Mario-nieuws op de E3 in Los Angeles vond onze redactie het een leuk idee om deze lijn door te trekken in onze maandelijkse feature. We moesten dus op zoek naar een echte Mario-fan en die was snel gevonden: mijn broer. Sinds een jaar verzamelt hij alles, maar dan ook álles, wat met de vriendelijke loodgieter te maken heeft.

Eerst retro
"Mijn Mario-verzameling is eigenlijk gegroeid door een eerdere verzameling die ik had aangelegd. Op een dag kreeg ik een gratis NES en kocht ik de game 'Double Dragon' om de tijd een beetje te doden. Na een tijdje gamen, kwam ik tot de conclusie dat ik die oude consoles toch wel miste. Na de NES volgde al snel de SNES en enkele weken later had ik alle retroconsoles in huis. Omdat de fun er toen natuurlijk af was, dacht ik na over een meer specifieke verzameling. En toen kwam Mario op de proppen. Ik had al enkele Mario-games in mijn collectie en speelde die erg graag. Het gevolg was dan ook dat ik er steeds meer ging kopen en dat mijn kast al snel te klein werd voor mijn beginnende verzameling."

"Als je zo maar elk spel koopt dat je tegenkomt, wordt zo'n verzameling al snel een dure bedoening. Het is een kwestie van wachten en veel zoeken om de juiste games tegen te komen voor een prijsje. De meeste van mijn spellen heb ik via internet gekocht, maar de beste koopjes doe ik meestal op rommelmarkten of garageverkopen. Zo heb ik 'Mario is missing' in perfecte staat in een doos vol rommelgames gevonden. Deze game wordt op internet voor gemiddeld €30 verkocht, terwijl ik hem daar op de kop heb getikt voor amper €3."

Shoppen in het buitenland
"Naast games en special editions van consoles verzamel ik ook allerlei andere officiële merchandising van de leuke loodgieter. Die zoektocht bleek echter veel minder vlot te lopen in België; het grootste deel van mijn items komt dan ook uit het buitenland. Telkens als ik op vakantie ga, zoek ik wel een toffe winkel waar Mario-spullen te vinden zijn. Zo kocht ik bij Hamley's in Londen enkele radiogestuurde autootjes van Mario Kart en in een kleine tweedehandsshop in Keulen viel mijn oog op het gezelschapsspel Dr. Mario, een Mario-versie van Dokter Bibber."

"Ik koop al die dingen natuurlijk niet gewoon om mijn kast op te vullen, maar speel de games ook nog regelmatig. Mijn absolute favorieten zijn Super Smash Bros. op de Nintendo 64 en Mario Smash Football op de Gamecube. Ik heb beide games ook al op de Wii gespeeld, maar de retro-versies blijven mij meer bekoren. Ik ben dan ook benieuwd of de nieuwe Mario-games die onlangs op de E3 zijn aangekondigd, de retro-spellen kunnen overtreffen."


Een greep uit Alexanders Mario-collectie.



Heb jij ook een interessant gameverhaal te vertellen? Neem contact op met [email protected] en wie weet staat onze redactie binnenkort voor jouw deur.

Reacties





Neon / 10-06-2009 15:00
Wow, die collectie is groot. o_O
Schotenaar / 10-06-2009 15:02
Best wel een indrukwekkende collectie ja, zeker als dat er maar een 'greep' uit is.
Matthew / 10-06-2009 15:22
Haha, mooie collectie! Ga eens langs bij de Game Mania. Je kan daar nu ook een 30 cm grote Mario bestellen voor 40 euro. Ik heb hem zelf ook en hij gaat regelmatig mee naar events als decoratie.
Clau87 / 10-06-2009 16:15
Ja er staat nog niet alles op de foto, maar dit is wel het grootste deel.