Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
Heb jij ook een interessant gameverhaal te vertellen? Meld het ons!

Gamers en Games - April 2009

Nintendo-Feature geschreven door Matthew Deboysere op 08-04-2009. RS: 280

N4G : News for Gamers

Gamers zijn niet meer die typische nerds die zich achter hun pc kluisteren met cola en pizza. Dik of dun, lang of kort, hardcore of casual; ze zijn er in alle soorten en maten. In deze maandelijkse special gaan we op bezoek bij een gamer die zijn ervaringen met ons wil delen. Nintendo-only of liever Playstation, dat maakt ons niet uit, want we delen allemaal dezelfde passie: gamen. Deze maand in 'Gamers en games' gingen we langs bij Jan uit Roeselare, België.

Elke week breng ik een bezoek aan mijn vaste gameboer. De Game Mania van Oostende kent mij als een vaste klant die reeds maanden voor het verschijnen van een titel die game laat vastzetten. Als bekende krijg ik dan ook vaak leuke verhalen te horen. We spraken onlangs Jan, een van de specialisten ter plaatse. "Ik mag dan nog werken in Oostende, eigenlijk kom ik uit Roeselare. Het zijn dus eigenlijk lange dagen, maar ik doe het met plezier. Ondanks mijn baan kom ik nog regelmatig aan gamen toe. Ik doe het ongeveer twee uur per dag, zowel in de winkel als in mijn vrije tijd. Ik probeer graag elke game uit. Gamen is belangrijk, het is dan ook mijn job."

"Mijn gezinnetje gaat voor"
"Ik heb thuis een PSP, PS2 en een pc. Bij mijn ouders staat een Wii, maar mijn broertje van vijftien en mijn twintigjarige zus nemen daar voornamelijk de plaats voor de tv in. Mijn ouders spelen er niet zoveel mee. Thuis game ik ook niet zoveel; de lange dagen vragen heel wat tijd en ik besteed liever de rest met mijn gezinnetje."

"Ik ben in ieder geval geen hardcore gamer," zegt Jan wanneer we het over zijn soort games hebben. "Ik kan alles waarderen, ik wil alles proberen, maar omdat ik zoveel games zie op het werk, ga ik niet vaak door tot het einde. Ik zie teveel passeren. Neem nu Resident Evil 5. Na het spelen van de demo had ik er al genoeg van. De game is niet slecht, maar ik heb reeds voldoende gezien om te kunnen oordelen." Toch heeft Jan een voorkeur voor één bepaalde game: "Mijn favoriete game is en blijft Monster Hunter voor de PlayStation Portable. Een heerlijke RPG waar ik me zeker in de trein kostelijk mee amuseer. Loco Roco vind ik ook goed, maar niet om aan één ruk door te spelen. Een leuk alternatief en een fantastisch concept, maar enkel om snel op te pakken en even snel weer neer te leggen.

Familiair
Werken in de Game Mania is werken met een glimlach. "Er heerst hier een zeer familiaire sfeer. Wij, de werknemers, kennen elkaar goed en ook met de vaste klanten kunnen we af en toe eens een babbeltje slaan. Zo hebben we bijvoorbeeld eens een lottowinnaar over de vloer gehad. Die wilde blijkbaar een paar mensen een plezier doen en kocht bijna al onze consoles op. Grappig genoeg moest hij achteraf een taxi bellen, omdat hij ze anders niet kon vervoeren."

"Het werk gaat nooit echt vervelen. Naast de vaste klanten komt eigenlijk iedereen wel eens langs. Man en vrouw, dik en dun, jong en oud, allemaal! Desondanks merken we wel op dat voornamelijk shooters het zeer goed doen. Blijkbaar willen mensen graag hun agressie ergens kwijt. Beter daar dan in deze wereld zeker?"

Jans Porsche
"Mijn perfecte console, dat zou dan zoals de Xbox 360 zijn, maar dan... (denkt) nee, toch niet. De 360 komt heel dicht in de buurt. De perfecte game daarentegen zou over mijn leven gaan, een mix van verschillende genres. Ik hou van flight simulators. Voor deze baan volgde ik een luchtvaartopleiding en ik hoop deze nog te kunnen afronden. Dus mijn game zou gaan over vliegtuigen, bevat shooterelementen en zou uiteindelijk een opvoedingsgame kunnen worden (lacht). Wie daarvoor geld wil geven, de opbrengt is volledig ten voordele van mijn organisatie, 'Jan zijn Porsche' (lacht)."

Wij danken Jan voor zijn medewerking. Heb jij ook een gameverhaal te vertellen? Neem contact op met en wie weet staat onze redacteur binnenkort voor jouw deur. De volgende Gamers en Games verschijnt op 13 mei 2009.

Reacties





Henk Mouflon / 08-04-2009 06:56
Opnieuw leuk om te lezen, toffe feature dit!
Schotenaar / 08-04-2009 09:48
Leuk, moet wel cool zijn om een lottowinnaar over de vloer te krijgen die vervolgens alles opkoopt xD
Mikey / 08-04-2009 21:28
Haha, tof hoor!