Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
Zou toch wel tof zijn.

Column: Perfecte Pokémon-game

Nintendo-Feature geschreven door Mikey van den Berghe op 06-05-2009. RS: 365

N4G : News for Gamers

Een ding dat ik vaak doe, is denken. Niet zozeer over een wiskundesom tijdens mijn huiswerk, maar fantasieën. Ik denk ook wel eens over games: hoe zou de perfecte game van die franchise eruit zien? Hier ging ik verder op in: hoe zou de perfecte Pokémon-game eruit zien?

Vroeger, toen ik een jaar of zes was, kreeg ik een Gameboy Pocket met het spelletje Pokémon Gold. Mijn broer kreeg er een met de andere versie: Silver. Ik ging die game spelen en vond het nog tof ook. Zo tof dat ik er letterlijk duizenden uren mee heb gespeeld. Altijd als we op visite gingen of een lange autoreis hadden, speelden mijn broer en ik die games. Pokémon ruilen, Pokémon trainen en met elkaar vechten; alles wat mogelijk was, deden wij. Ik weet nog goed dat we op een vrijmarkt een cheat-apparaatje tegenkwamen. We hadden allebei ons spaargeld hieraan uitgegeven, want we wilden heel graag de Pokémon Celebi. Het was voor ons niet mogelijk om aan deze Pokémon op een legale manier te komen, dus cheatten we hem. We hebben hem allebei van level vijf naar level honderd getraind. Wat een tijden.

Nu ben ik veertien en speel ik zo af en toe nog wel eens Pokémon. Pokémon Pearl heb ik in mijn bezit en speel ik zo af en toe wel eens. Het is een leuk spel, maar het komt bij lange na niet in de buurt van Gold. Toen ik het spel uit had, was ik niet echt geneigd het spel opnieuw te doen: iets wat ik bij Gold wel had. Erg jammer, want ik zou graag nog eens een game als Gold spelen.

Maar goed, genoeg over vroeger. Hoe zou de perfecte Pokémon-game er voor mij uitzien? Sowieso moet het avontuur in Johto plaatsvinden; hier begon mijn grootste avontuur ooit en dit wil ik nogmaals doen. Als je in het begin uit één start Pokémon mag kiezen, zou ik willen dat je kan kiezen uit alle starters die er tot nu toe zijn verschenen. Van elke generatie, dus! Daarnaast moet alles in de Pokémon Diamond en Pearl-stijl komen. De games zijn misschien niet zo verslavend als Gold en Silver, maar het ziet er wel een stukje beter uit. In Johto kom je uiteindelijk een trein tegen waarmee je kunt reizen naar Kanto. Deze trein moet ook verplicht gebruikt worden. Je moet ermee naar alle andere regio's kunnen reizen, alle regio's die tot nu toe bekend zijn van een handheld Pokémon game (dus geen consolegames). Wat mij ook leuk lijkt, is dat alle kwaadaardige teams, zoals Team Rocket, Team Aqua etc. zijn samengezworen en nu samen de wereld proberen te veroveren. Dit is dan ook meteen een mooi voorbeeld om alle werelden erbij te betrekken. Tijdens je reis moet je van wereld naar wereld reizen om opdrachten uit te voeren en de verschillende badges te halen. In elke regio kom je ook verschillende Pokémon tegen.

Wat ik eigenlijk wil zien, is een opgepoetste versie van Gold en Silver, die gelinkt is aan alle regio's en waar je alle Pokémon kan vangen en trainen. Zo maak je alles opnieuw mee, maar dan met vernieuwingen en op één cardridge. Maar waarschijnlijk praat ik nonsens: dit is waarschijnlijk niet mogelijk op de DS. Misschien een ideetje voor een volgende handheld? Je weet het nooit!

Reacties





Draconus / 06-05-2009 15:06
Umm... niet echt een slecht idee, maar lpersoonlijk vpind ik dat ze beter aan de gameplay zouden sleutelen dan aan het verhaal.
En deze game is trouwens perfect mogelijk op DS en dan wel zeker op DSi. ^^
Japanfreak / 06-05-2009 16:49
De gameplay? Nee joh! Dat slaat nergens op. Pokemon is een unieke RPG en moet niet iets van bv fire emblem weghebben. De Gameplay is van goud en je moet dat nooit veranderen. Pokemon is een van de beste RPG's ooit gemaakt. Misschien wel beter dan chrono Trigger of Secret of Mana.
Bezoeker / 06-05-2009 18:45
Een perfecte game....
1 grote 3d spelwereld waar je een eigen trainer kan aanmaken. Vervolgens Pokemon vangen en trainen en dan strijden in arena's met andere spelers. Of ook nog dungeons maken waar je met een groep andere trainers het 'kwaad' gaat bestrijden. Denk aan World of Warcraft (gewoon als voorbeed) met verschillende servers. Op welke console? dat is dan nog te zien. ^^ Misschien een nieuwe Nintendo.
Glenn / 06-05-2009 19:43
Je pokémon meer dan 4 aanvallen kunnen aanleren zou soms ook handig zijn. xD
Het lijkt me wel een uitdaging om op Mikey zijn versie je pokédex vol te krijgen. :')
Bezoeker / 08-05-2009 11:27
@Glenn
Denk niet dat het echt zo lastig is om de pokedex vol te krijgen. Want het aantal te vangen (en ruilen) pokemon zal het zelfde zijn als in Pearl en Diamond gok ik.

Denk dat het een groter probleem is om het helemaal uit te spellen. 4*8 badges en dan ook nog een heleboel vijanden te verslaan. Ik gok dat je na je 24ste badges wel al je pokemon al op 100 hebt. Dus, deze droom-versie van pokemon klinkt inderdaad geweldig maar ik denk niet dat Nintendo het voor mekaar zou krijgen.
Bezoeker / 21-05-2009 17:24
nooit van de nieuwe pokemon Heart Gold en Soul Silver gehoord?