Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
Een onvergetelijke ervaring

Fotoverslag PIHLan

Nintendo-Feature geschreven door Matthew Deboysere op 09-05-2009. RS: 222

Na succesvolle events als NextDay (één dag) en de Hobby & Computerdagen (twee dagen) ging Next-Games.nl afgelopen weekend de uitdaging aan om drie dagen non-stop, dus inclusief nachten, aanwezig te zijn op PIHLan. Van 1 tot 3 mei stonden Bavo, Matthew, Dieter en extra hulpkracht Liam klaar om de aanwezige gamers een totaal nieuwe en vooral bijzondere ervaring te laten beleven.

De opkomst van deze lanparty (een gaming event waarbij iedereen zijn eigen computer meeneemt en met elkaar verbindt om tegen elkaar competities (of compo's) uit te vechten) was niet enorm, maar door de toch vijftig aanwezigen zat de sfeer er dik in.


Matthew en Dieter, onherkenbaar



Om 14 uur arriveerde ons team om onze booth op te zetten. Oorspronkelijk waren er drie Wii's voorzien, maar al snel haalden we een vierde boven, die we vervolgens aan het grote scherm koppelden. Helaas bleek spoedig het nadeel van het bezoeken vele events naar boven te drijven: één van onze drumsticks voor Guitar Hero was verdwenen en wat doe je dan op een feestdag? eBay afspeuren op zoek naar een goed alternatief. Gelukkig bleek 20 km landinwaarts een man twee drumstokken te verkopen.

Een goede keuze, want Guitar Hero bleek het grootste succes te zijn van het hele event. Zonder onderbreking was de Wii met de rocksimulatie in gebruik en werd er lustig gespeeld en gejamd.


Een echte drummer speelt met zijn mond open



Rond 2 uur 's nachts openden we onze competities. Een Time Trial race in Mario Kart Wii kon de spelers een waardebon van vijftig euro bij de Game Mania opleveren, terwijl de winnaar van het schietvaardigheidsspelletje uit Wii Play een Luxe Gamepakket kon verwachten. Na een tijdje openden we nog een derde wedstrijd: wie de hoogste score bij Dance TV van Rayman Raving Rabbids: TV Party behaalde, kon een pakket met enkele gemiste toppers in de wacht slepen. En tussen alle deelnemers die onze booth bezochten voor een competitie werd een Nintendo Wii verloot!

Na drie dagen intensief omroepen, spelen, vervelen en weer spelen liep PIHLan op zijn einde. Mollymasta sleepte de prijs voor beste dansact in de wacht, met maar liefst 13753 punten, DEoli ging naar huis met de waardebon dankzij zijn snelle prestatie van 1' 41" 809 en Rob1n kon genieten van zijn Luxe Gamepakket met o.a. The Legend of Zelda, Super Mario Galaxy en een docking station van D3MON Accessories. De Wii ging uiteindelijk onverwachts naar Mollymasta, die verbaasd een tweede keer het podium mocht betreden.

PIHLan liep over van de sfeer en daarom hopen we dat we opnieuw worden gevraagd volgend jaar. We hebben er veel plezier beleefd en dat kan alleen maar beter worden. Geniet nog wat van deze sfeerbeelden en tot volgend jaar!









Reacties





Schotenaar / 09-05-2009 20:25
Rebull en bier, meer heb je niet nodig om die dagen rond te komen. Ik zou het zelf moeilijk kunnen, vrees ik xD Door die foto's krijg ik al wel zin in NextDay...
Clau87 / 09-05-2009 20:33
En een pot choco natuurlijk!
Joyce / 10-05-2009 00:52
Ziet er leuk uit :)
Schotenaar / 10-05-2009 09:53
Én de ketchup niet vergeten, Clau! xD
Glenn / 10-05-2009 21:57
Ik zou nooit bier drinken tijdens gamen =)
En Tom, wat is Rebull? xD
Bezoeker / 18-05-2009 11:44
@ Schotenaar:
Daarom is er ook een slaapzaal aanwezig eh ^^ (Alhoewel velen dit in de zaal deden)

Pauwelz; PIHLAN crew.