Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
 

MySims Agents DS

DS-Review geschreven door Matthew Deboysere op 05-10-2009.

N4G : News for Gamers Insert Coins

"Hoi! Ik ben Joshua en ik door Matthew werd uitgenodigd op de redactie van Next-Games om jullie te vertellen over mijn leven. Matthew heeft mij namelijk een tijdje geleden geholpen met een belangrijke zaak en daardoor vond ik het niet meer dan logisch dat ik hem even kwam helpen met een project waar hij aan werkt."

Joshua, een jongeman zonder kenmerkende familienaam; enkel zijn groene haren en de zwarte bril moeten zijn identiteit vormen. "Waarom ik indertijd voor groen haar heb gekozen, weet ik al niet meer. Misschien omdat ik niet zo opvallend ben. Ik ben altijd al een rustige jongen geweest. Niet zoals meneer Chris. Wat een fantastische held is hij toch! Ik zou maar al te graag zo belangrijk willen zijn als hij, maar hij is zo geweldig en doet alles perfect! Ik vind hem een kanjer!"

Bescheiden
Chris is Joshua's baas en is een echte agent. Als assistent is Joshua verantwoordelijk voor het begeleiden van Chris in grote, zware opdrachten. Door zijn strak opgezette schema, zou je zelfs Joshua het brein achter de agent kunnen noemen, maar dat wil hij zelf niet. "Ik geef toe dat ik ook vaak het antwoord weet op bepaalde vragen, maar ik weet niet goed hoe ik ze moet verwoorden. De puzzels zijn eenvoudig, maar ik ben bang dat ik het toch verkeerd zou kunnen hebben. Daarom laat ik het echte denkwerk liever over aan meneer Chris. Want hij is echt fenomenaal!"



"Maar je bent vast benieuwd waarom Matthew mij hierheen heeft gehaald. Wel, een tijdje geleden heeft hij mij en Chris geholpen in een supermoeilijke zaak. Ik herinner me het nog goed, het was in Winteroord... of was het Kwartaalland? We moesten er de burgemeester spreken, want er was niets gestolen, dus er was grote paniek en we waren meteen op onze hoede! Het enige wat we vonden, was een briefje waarop Dief Vakantie zei dat hij de grote geheime schat van Lentedorp zou stelen. Het was zo geheim dat de burgemeester er zelf niets van afwist en dat vond ik toch wel een beetje vreemd. Wat werd ik toen kwaad op Dief Vanille! Hij heet eigenlijk Dief V, maar ik noem hem steeds anders om hem te beledigen. Slim gevonden hé? Maar meneer Chris is nog veel slimmer!"

"De burgemeester stond erop dat we in het grootste geheim zouden werken, dus werd de taxichauffeur en de bakker ingelicht. Daarna moesten we kennismaken met alle andere buurtbewoners. Ik vond dat een slimme tactiek om het geheim blijven van die operatie te verzekeren. En iedereen vindt hem vriendelijk! Hij heeft iedereen geholpen met het bezorgen van pakjes en andere taken die de inwoners niet zelf konden doen. Gelukkig was Matthew er ook, want hij hielp Chris om hem naar de verschillende locaties in het grote dorp van Zomerland te sturen. Matthew sprak over 'logische besturing', maar wat ik daarmee moet, weet ik niet. Misschien dat ik het later eens aan Chris vraag. Terwijl ik nadacht over de verschillende tips die we kregen van Dief Vrijdag kon Chris zijn huisje helemaal decoreren en nieuwe meubels creëren voor zowel binnenshuis als in het dorp zelf! Daarvoor heeft hij een Extractor gekregen en moet hij op zoek naar verschillende extracten die hij uit bloemen, gebouwen en bijna al de rest kan zuigen. Door ze te synthetiseren, maak je leuke spulletjes! Dat hebben we nog nooit eerder gedaan! Wat kon Chris dat toch goed!"

Eenvoudig
"Chris is ook goed in het oplossen van grote raadsels. Hij moest bijvoorbeeld in de buurt van het station op zoek naar de schatkaart en ik heb hem toen een beetje geholpen. Toen ik hem zei dat hij het best kon speuren naar standbeelden van dieren en dan moest zoeken in de buurt van waar die dieren naartoe keken, had hij al snel de kaart gevonden. Oh, dat vergeet ik nooit! Plots kwam Martin langs en niet veel later stond iemand die heel goed op Martin leek naast hem! Toen moesten we toch even slim zijn! Ik bewaakte Martin Links en Martin Rechts terwijl Chris op zoek ging naar tips wie de echte Martin was. Hij is zo slim. Toen ik hem uitlegde dat hij best naar de burgemeester ging gaan om te vragen naar de echte Martin, kwam hij met die informatie terug! Dat had ik nooit gekund! Chris is echt top!"



Maar Chris is ook goed in andere dingen. "Ik heb hem geleerd hoe hij op zoek moet gaan naar verborgen spulletjes onder de grond. Sommigen durven het 'minigames' te noemen, maar ik vind het een essentiële training. De politieagent van Seizoenspoort heeft Chris ook geholpen door hem herkenningstechnieken bij te leren. Dan rende er snel iemand voorbij en moest hij het kapsel en de kledij proberen te onthouden. Het was best leuk, maar ik zag dat hij het al snel beu raakte. Mijn trainingen zijn veel leuker. Als hij mijn radar uittest, kan hij alle verborgen schatten en bommen opspeuren! Wat een kerel!"

"En ja, ik kijk wel op naar Chris. Hij is slim en geef toe: hij is zeker niet onaardig om te bekijken, hé? Oké, niet iedereen is perfect, maar ik vind dat hij er geweldig uitziet in vergelijking met eerdere missies. Helaas is hij geen goed muzikant. Zijn muziekkunsten zijn nogal eentonig en dat zou zijn enige minpuntje kunnen vormen, maar ik zal er niet over klagen. Want Chris is geniaal. En ik niet... Oh, Herfstbaai! Dat was het."

"Van Matthew moet ik het volgende zeggen, al snap ik niet wat hij hiermee bedoelt. 'MySims Agents is een aardig spelletje voor kinderen waarbij je in de huid kruipt van twee Sims die je kan helpen op hun zoektocht naar Dief V. Hoewel het verhaal zeer rechtlijnig is en de minigames al snel gaan vervelen, kunnen de jongere spelers zich perfect inleven in het verhaal van Chris en Joshua. Jammer dat Chris niet de echte held van deze aflevering lijkt te zijn.' Snappen jullie dit?"

Score

Gameplay
 
32/50
Graphics
 
14/20
Sounds
 
12/20
Moeilijkheidsgraad
 
1/5
Tijdsduur
 
2/5
Eindscore
 
61%

Reacties





Selore / 05-10-2009 09:49
geen plaatjes?
Matthew / 05-10-2009 10:17
Jawel (a). Iets te snel willen zijn
Light / 05-10-2009 17:31
De DS versie is niet eens het proberen waard. Iedereen met een Wii kiest toch voor het mooie en uitgebreide spel, lijkt me.
Maartenm / 05-10-2009 19:21
Mij lijkt het juist een spel dat beter bij de DS past dan bij de Wii.