Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
 

Fifa 10 Launchevent

Nintendo-Feature geschreven door Claudia Tluk op 06-10-2009.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Electronic Arts nodigde de Belgische pers en alle Jupiler Pro League-spelers maandag uit voor de officiële voorstelling van FIFA 10 in het Koning Boudewijnstadion. Stagiair Elias en ikzelf trokken vol enthousiasme naar Brussel en betraden via de rode loper de tent die op het veld was opgetrokken voor dit evenement. Hoe het ons daar beviel, lezen jullie hieronder.

Bij onze aankomst om 12 uur, het tijdstip waarop alles moest beginnen, zat de niet al te grote tent helemaal niet vol. Gelukkig druppelden er na verloop van tijd steeds meer eersteklassers binnen en een uur later dan gepland konden de mensen van EA voor een volle zaal beginnen. Helaas wilde het geluid tijdens de presentatie niet meewerken en moesten we het doen met enkel een woordje uitleg.


Frédéric Dupré van Lokeren had er zin in.



Daarin kregen we te horen dat FIFA 10 de beste FIFA ooit belooft te worden, in ieder geval wat betreft de next-gen-consoles. De twee grootste redenen voor deze uitspraak werden dan ook even nader toegelicht. Ten eerste heeft deze versie een nooit eerder gezien dribbelsysteem dankzij zeer geavanceerde animaties. Die zullen ervoor zorgen dat je de bal helemaal onder controle hebt en dat je heel realistisch kan dribbelen en manoeuvreren doordat je speler 360 graden kan draaien.

Een tweede primeur in de FIFA-reeks is ongetwijfeld het online systeem waarbij je met tien tegen tien kan spelen. Om deze optie in de bloemetjes te zetten, stond er tijdens het launchevent een match op het programma tussen een team van tien topvoetballers en eentje van tien topgamers. Olivier Deschacht leidde als captain zijn ploeg met onder andere Silvio Proto, Bart Goor, Frédéric Dupré en Sherjill MacDonald.


Stijn Desmet en Silvio Proto in opperste concentratie. Desmet won uiteindelijk de match.



Helaas wou ook hier de techniek niet meewerken en veranderde de tien-tegen-tien-match in een toernooitje waarin de tien profvoetballers het in enkele een-op-een-duels tegen elkaar opnamen. Eén van de eerste afvallers daarin was Bart Goor, die momenteel bij Germinal Beerschot speelt. De verklaring voor zijn verlies was simpel. "Ik heb thuis geen PlayStation3 en ik had hiervoor nog nooit FIFA gespeeld", aldus Goor. "Toen ik nog bij Feyenoord speelde, hadden we wel enkele consoles op de club waarop regelmatig gevoetbald werd, maar ik was eerder het kaarterstype."

Olivier Deschacht won zijn eerste match tegen MacDonald vrij simpel en werd als één van de topfavorieten voor de eindoverwinning beschouwd. De Anderlechtspeler had namelijk eerder te kennen gegeven dat hij al tien jaar FIFA speelt en het spel toch wekelijks de revue passeert. Opvallend was wel dat hij virtueel niet voor zijn geliefde paars-wit kiest. "Vroeger speelde ik meestal met Inter Milaan omdat Zlatan Ibrahimovic daarbij voetbalde. Tegenwoordig speel ik met FC Barcelona, ik ben Ibrahimovic dus gewoon gevolgd." Even voor zijn eerste match tegen MacDonald nam Deschacht het als opwarmertje op tegen onze stagiair Elias. Het duel waarbij de twee respectievelijk met Frankrijk en Italië speelden, bleef jammer genoeg doelpuntloos, maar het was natuurlijk wel een leuk moment.


Olivier Deschacht nam het op tegen onze stagiair Elias. Eindstand: 0-0.



Een andere speler die eveneens de tweede ronde haalde was Tom De Sutter. Hij hakte Frédéric Dupré in de pan met 4-0, maar ging in de volgende match zelf voor de bijl. "Ik speel amper videogames. Af en toe eens bij vrienden, maar zelf heb ik geen console thuis. Vroeger bij Cercle Brugge hadden we er wel een paar op de club, maar bij Anderlecht is dat niet het geval." Wie bij Cercle duidelijk veel geoefend had, was Stijn Desmet. Hij schopte het namelijk tot in de finale, net als Lokerenspeler Killian Overmeire. Die laatste trok uiteindelijk aan het langste eind en ging met de beker naar huis.


Killian Overmeire was duidelijk blij met zijn trofee.



Dat betekende meteen ook het einde van een leuke virtuele voetbalnamiddag in het Koning Boudewijnstadion. Wil je graag nog weten wat wij op de redactie van FIFA 10 vinden, kom dan zeker binnen enkele dagen terug voor de review!

Reacties





Matthew / 06-10-2009 11:47
Ik zie het al: een geslaagd evenement waar iedereen zich goed heeft geamuseerd!
Akapwner / 06-10-2009 17:07
jaja, de jim (gamepower) presentator had minder geluk. Hij stond reeds na een paar minuten 1-0 achter tegen mij :)