Laatste feature
: (Registreren)
 

Angry Birds

iPhone-Short geschreven door Gert Jan Naber op 19-03-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Wat zou je doen als je een vogel was en je eieren worden opgegeten door een stel hongerige varkens? Juist ja, wraak nemen! Biedt Angry Birds hier de uitkomst?

Angry Birds is een physics-based puzzelgame. Dat wil zeggen dat elk onderdeel in de levels een eigen gewicht heeft en rekening houdt met zwaartekracht. Aan de linkerkant bevindt zich een katapult met een groep boze vogels, aan de rechterkant van het level vinden we een constructie terug van onder andere hout, ijs en beton met daarin de gulzige varkens. Het is de bedoeling dat je met je vinger op de katapult de vogels lanceert en zo de varkens aanvalt. Dit werkt erg goed en speelt soepel. Helaas is de gameplay wel heel erg 'trial and error', wat wil zeggen dat je niet echt beter kunt worden in het spel, maar dat je telkens de beste manier moet proberen te vinden om het level uit te spelen. Dit voelt soms nogal repetitief aan, vooral als je voor de vijfentwintigste keer een bepaald level moet herspelen voordat je verder kunt.



Het spel bevat drie werelden met elk éénentwintig levels. In deze levels vallen telkens drie sterren te halen. De latere levels worden erg moeilijk en daar zul je dus zeker niet snel de drie sterren halen. Hierdoor ligt de replaywaarde van Angry Birds best wel hoog, omdat je telkens je highscore wilt verbreken om tóch die derde ster te pakken te krijgen. Naarmate je vordert in het spel zul je er steeds nieuwe soorten vogels bij krijgen. Je begint met de simpele rode vogel, die enkel normaal afgeschoten kan worden, maar al snel krijg je een blauw vogeltje tot je beschikking dat met één tik op het scherm uiteen spat in drie kleine vogeltjes. Ook is er nog een gele vogel die sneller gaat en dus sterker is en later valt er nog een bomvogel te krijgen die explodeert zodra hij de grond aanraakt. Dit zorgt voor een grote variatie in gameplay en je moet dus telkens je strategieën aanpassen aan de nieuwe soorten vogels.

Angry Birds heeft een leuke cartoonstyle en het simpele verhaaltje wordt verteld door een aantal afbeeldingen. Het spel draait op een iPhone 3G zonder enige vertraging. Het is erg aan te raden voor korte speelsessies, maar voor lange speelsessies zal het gaan vervelen en zal je het redelijk snel uitgespeeld hebben.

Prijs: €0,79 - grootte: 9.8 mb - te vinden onder Games in de AppStore, of klik hier

Angry Birds is op dit moment één van de meest verslavende games van €0,79, alleen is het een beetje jammer van de trial and error-gameplay.

Eindscore
 
7.5/10

Reacties





Akapwner / 19-03-2010 22:05
zalig spelletje!
Jonas / 19-03-2010 23:25
Ik heb het gedownload gisterenavond: GEWOONWEG BANGELIJK :D
Dorus / 19-03-2010 23:51
Ik vind het wel meer dan een 7,5 waard. Het heeft inderdaad een erg korte speelduur, maar een spel met een speelduur van 10 uur ben je ook (meestal) een stuk meer kwijt dan 79 cent.
De game is verslavend, altijd leuk om eventjes kort te kunnen spelen. Voor mij is deze game dus echt wel een 9 waard.
GJ / 20-03-2010 00:37
Het is en blijft een persoonlijke mening :). Ik vind het een erg tof spel, maar ik haalde bijvoorbeeld veel meer plezier uit een game als Plants vs. Zombies. Dan ga ik ze niet beiden met een 85% beoordelen. Ik probeer zo objectief mogelijk naar het spelletje te kijken, en dat jullie het dan toevallig net iets toffer vinden als ik, dan kan dat. Maar ik ken ook een aantal mensen die echt totaal niks met het spel hebben en deze 75% dus waarschijnlijk te hoog vinden :).
Pangafile / 20-03-2010 08:35
Lijkt me wel een leuke game, downloaden!