Laatste feature
: (Registreren)
 

Scene It? Twilight

Pc/Mac-Short geschreven door Tom Van den Broecke op 24-03-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Sinds afgelopen vrijdag ligt 'Scene It? Twilight' voor de DS, Wii en pc in onze Europese winkelrekken, een Buzz rip-off die enkel en alleen vragen bevat over de Twilight-reeks. Vorig jaar konden we al met deze game aan de slag op de iPhone, maar voor de fans die enkel met een computer overweg kunnen, heb ik de gloednieuwe pc-versie onder handen genomen.

Het moge duidelijk zijn dat een game zoals Scene It? Twilight eigenlijk alleen maar bedoeld is voor de fans van deze serie, meer bepaald voor de fans van de Twilight-films. Het is namelijk zo dat ontwikkelaar Artificial Mind and Movement ervoor heeft gekozen om enkel vragen voor te schotelen met betrekking op de eerste film, om de game toegankelijk te maken voor een groter publiek. De rasechte fans blijven hierdoor misschien wat op hun honger zitten, maar al bij al ademt de game genoeg sfeer uit om dit meer dan goed te maken.

Toch blijft het een moeilijke zaak om een volwaardig spel te ontwikkelen over slechts één enkele film en dat is tijdens het spelen van Scene It? Twilight ook duidelijk merkbaar: ondanks het feit dat Konami meer dan vijfhonderd verschillende vragen belooft, kom je al na enkele rondes wel eens eenzelfde opgave tegen en soms zijn de vragen enorm gedetailleerd of voelen ze 'kunstmatig' aan. Met dit laatste bedoel ik opgaven als "Welk personage herken je in dit wazige beeld?" of "Welke omgeving uit de film wordt hier nagetekend?". Heel even voelt het origineel aan, maar al snel heb je door dat hiermee wel erg makkelijk vijfhonderd vragen gevormd kunnen worden.



Uiteraard heeft deze game ook zijn sterke puntjes: de vragen met een filmfragment zijn erg leuk om te bekijken en op te lossen en bovendien ook talrijk aanwezig. Tevens is er een goede afwisseling tussen het soort vragen (bijvoorbeeld meerkeuze, 'wie zei dit' of 'vervolledig het citaat') en ademt het spel een heerlijke Twilight-sfeer uit die nog eens versterkt wordt door de voice overs van Dr. Carlisle Cullen. Ook de presentatie van de vragen is verzorgd, al was iets meer dynamiek en afwisseling zeker geen overbodige luxe geweest.

Maar Scene It: Twilight kampt toch ook nog met enkele serieuzere foutjes. Zo is er een confirm-knop waarop je na élke vraag en na élke scoreweergave moet klikken, wat het tempo van de quiz uiteraard niet ten goede komt. Een andere slordigheid is dat je bij een fout antwoord niet te zien krijgt wat je nu wel had moeten kiezen. Nee, in plaats daarvan ga je zonder uitleg naar de volgende vraag en heb je dus niets bijgeleerd.

Het grootste struikelblok is dat Scene It? Twilight helemaal niet goed tot zijn recht komt op de pc. Het gebrek aan een multiplayer is namelijk iets wat eigenlijk niet goed te praten valt voor een game als deze en ook de prijs is allesbehalve interessant in tegenstelling tot de iPhone-versie van 79 cent.

Deze pc-versie van 'Scene it? Twilight' is duidelijk een stap in de verkeerde richting; de echt fans kunnen dus maar beter voor de iPhone- of Wii-versie gaan.

Eindscore
 
5.5/10

Reacties





Baz / 24-03-2010 17:12
Ik weet het antwoord op dat plaatje! Haha
Jonas / 25-03-2010 00:05
Twilight interesseert me eigenlijk niet veel, en wat zou dat hoofdpersonage toch hebben wat ik niet heb. Jonges toch.. :D