Laatste feature
: (Registreren)
 

Noby Noby Boy (PSN)

Playstation 3-Short geschreven door Elias Adam op 26-03-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Toen je dacht dat games als Katamari nooit overtroffen konden worden op het vlak van absurdheid, dan was je helemaal verkeerd. Er is immers al enige tijd een game op het PlayStation Network downloadbaar die de lat een beetje hoger heeft gelegd. Niemand minder dan Keita Takahasi is hier de bedenker van. Gaat er geen belletje rinkelen bij het lezen van die naam? Inderdaad, Keita Takahasi is ook de bedenker van Katamari en blijkt hier met Noby Noby Boy zichzelf te overtreffen. Ben je ook benieuwd welke onzin je hier te wachten staat?

What the f***?
Bovenstaande titel past perfect bij het aanschouwen van Noby Noby Boy, een compleet waanzinnig doorgedraaid stukje bedenksel van Keita Takahasi. Je mond valt letterlijk open als je de intro moet bekijken alvorens van start te kunnen gaan. In het begin krijg je het gevoel meteen te willen beginnen, maar een vliegend stuk worm houdt je constant tegen, want hij wil namelijk dat je eerst netjes op de vragen antwoord geeft. Voor de ene kan dit ergerlijk overkomen, maar als je wat dieper ingaat op de bedoeling, dan kom je te weten dat hij je aan de hand van een quiz de controls leert.

Eenmaal over de quiz heen vraag je jezelf af wat er nu gedaan moet worden. De ruimte-eekhoorn doet je het hele verhaal uit de doeken. Er bestaan namelijk twee rupsen, de ene heet Boy (bestuurbaar) en de andere heet Girl. De enige missie die Boy voor handen heeft, is groeien zodat Girl ook langzamerhand in grootte toeneemt. Een heel simpel idee, dat helemaal niet moeilijk is om te volbrengen.


Zo zot ziet het er dus inderdaad uit



Keita Takahasi heeft enkele kleine werelden bedacht die als jouw speeltuin dienen. Zo zien we Boy op de planeten Mars, Aarde, Jupiter en op de Maan. Telkens je de game opstart, beland je op een andere planeet. Wanneer je wil veranderen, hoef je enkel met Boy omhoog te springen totdat je Girl in de ruimte bereikt. Daar kun je dan een andere planeet kiezen, de rankings van Girl bekijken en je lengte aan Girl meedelen zodat ze kan groeien.

GrowGirl
Groeien doe je simpelweg door de twee analoge sticks van elkaar weg te duwen en na een tijdje zal je ook ontdekken dat je mensjes, huizen, voorwerpen, kortom alles uit de omgeving kan opeten door de springtoets een kort tikje te geven. Het spijtige aan deze game is dat de omgevingen echt zeer klein zijn, terwijl het de bedoeling is dat Boy zo groot mogelijk groeit. Zo val je dus nogal snel de afgrond in en zie je hoe de game er van de andere kant uitziet, de programmeerkant welteverstaan.


Heb je liever retro? Duw dan gewoon de linkerstick naar rechts en druk tegelijkertijd op de select-knop



En toch zie je dat Noby Noby Boy vernuftig in elkaar zit. De talloze verborgen content die de game omvat is echt de moeite. Zo kun je ook Boy in 2D besturen, net zoals op de Tokyo Game Show waar het spel voor het eerst werd voorgesteld. Als je aan het spelen bent, klik dan maar eens op de select-toets en vervolgens op driehoekje. Nu kun je Boy alle letters die je op het scherm ziet met de L2-knop doen opeten en met de R2-knop doen uitschijten. Je hebt je nog nooit zo kunnen amuseren! Je kunt ook in het menu een tekst op Boy schrijven, de muziek veranderen en nog veel meer.

Prijs: €3,99- grootte: 563mb (incl. update)- te vinden onder Actie/Adventure games.

Kortom, Noby Noby Boy is een van de leukere PSN-games waar je voor dat kleine geldbedragje alleszins het maximum uithaalt. Het is misschien wel het onnozelste ooit, maar eenmaal je de controller een kwartiertje vast hebt en inziet dat er veel meer dan groeien kan gedaan worden, staat de game garant voor eindeloze uren spelplezier.

Eindscore
 
8/10

Reacties





Baz / 26-03-2010 14:57
Echt een gekke game!
Mikey / 28-03-2010 01:34
Meest doelloze spel ooit. Ben blij dat jij de review moest doen, Elias. :)
Mikey / 28-03-2010 01:34
Dit bericht is verwijderd door een beheerder.
Jonas / 28-03-2010 10:56
Ik heb het zonet gedownload op de iphone ( ook beschikbaar hier dus.). Mening volgt later wel :D
Akapwner / 28-03-2010 17:41
Ik heb er zelf voor gekozen :p
GJ / 29-03-2010 13:04
@Jonas; Dat is een heel ander soort game ;).

@Mikey; Dat iets doelloos is betekent niet dat het meteen kut is of slecht ;).
Valthyr / 30-03-2010 11:24
Woow, dit lijkt me dus echt helemaal niks. En persoonlijk vind ik de grafische stijl an de game gewoon lelijk! Critter Crunch heeft echt een geniale grafische stijl (wat compenseert voor de niet zo originele gameplay).
Jonas / 31-03-2010 17:40
@ GJ : inderdaad :D heeeelemaal iets anders, ik dacht dat ik heel de tijd in de tutorial nog zat, maar ik bleef er gewoon in, :D Spijtig, of misschien ook niet?
Flapperbol / 01-04-2010 15:16
Game is wel leuk, maar zeker geen 8 waard.
Zou eerst katamari wat vaker gaan spelen, die is veel beter dan dit. (Replay value is vele malen hoger)

Dit spel speel ik heel af en toe, maar niet langer dan een half uur achtereen. Katamari daarintegen...