Laatste feature
: (Registreren)
 

The Magician's Handbook II: BlackLore

Pc/Mac-Short geschreven door Matthew Deboysere op 14-04-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Denda staat bekend als de uitgever van casual games. Met The Magician's Handbook II: BlackLore brengt Denda Games een nieuwe Nederlandstalige zoek-en-vindgame naar de winkelrekken. Wij hadden de kans deze pc-game uit te testen.

De boosaardige magische piraat BlackLore heeft alle magiërs en elfjes ter wereld opgesloten. Terwijl hij al hun krachten gebruikt om zijn vliegende schip hoog te houden, rekent hij af met iedereen die hem voor de voeten loopt... en jij bent de volgende op zijn lijst!

Jij kruipt in de huid van een beginnende magiër die de slechte piraat moet tegenhouden. Het spel bestaat algemeen uit drie grote delen die zich elk hoofdstuk herhalen. Eerst moet je op verschillende locaties voorwerpen zoeken, die op een lijst verzameld staan, door deze in zeer drukke omgevingen aan te klikken. Enkele animaties leiden je soms af, maar zelfs zonder dat moet je echt goed zoeken. Je zou het uitdagend kunnen noemen, maar het ligt eerder aan de onlogische beschrijving. Zou jij "runeteken" voorstellen als een rotsblok van een half scherm hoog, terwijl een hoorn de schedel van een dood beest beschrijft? Met vogel kan je voor de lol op een eend klikken en het nog goed hebben ook. Als je het echt niet weet, heb je gelukkig nog het hintsysteem dat aanduidt waar die verstopte figuren zitten.De tweede stap is het plaatsen van die voorwerpen op de tafel. Je krijgt een wazige, verkleurde foto te zien met de items zoals ze moeten staan, en jij moet ze volgens die richtlijnen precies zetten. Als dat gelukt is, komt het derde deel, een puzzel, eraan en door deze te vervolledigen, win je spreuken of bevrijd je de elfjes. Die puzzels zijn misschien wel het leukste onderdeel uit de hele game. Zo moet je bijvoorbeeld met de vuurspreuk ijsblokken smelten om enkele klokken te ontdooien. Vervolgens moet je met een geïmproviseerd glockenspiel een melodie spelen, waardoor de volgende ruimte wordt vrijgespeeld.

Helaas is The Magician's Handbook II een beetje aan de saaie kant om het aan één ruk door te spelen. Daarom heeft het team achter de game ook besloten een verkorte versie te implementeren, wat het geheel toch net iets aangenamer maakt. Naast deze spelsessies kan je ook sleutels zoeken op de vele locaties, welke je kan sparen en er de kisten mee kan openen in je thuishaven. Daardoor verzamel je handige krachten die je tijdens je sessies kunt gebruiken om bijvoorbeeld meer hints te krijgen of de animaties te bevriezen zodat je je beter kunt concentreren.

Ondanks dat The Magician's Handbook II wat saai overkomt, heeft de game toch leuke pluspuntjes. Alle omgevingen zijn met de hand geschilderd en dat geeft toch enige meerwaarde aan de game. Ook de vele geluidseffecten zorgen voor een realistischer kantje. De doelgroep waarvoor de game geschikt is, valt niet zo makkelijk te bepalen: het spel is niet aan te raden aan kinderen wegens de hoge moeilijkheid, maar ook niet aan de gevorderde gamer omdat deze het spel aan één stuk door zal willen spelen. Heb je weinig tijd en wil je even een uitdagende puzzel spelen? Neem dan The Magician's Handbook II: BlackLore bij de hand en speel de hoofdstukken met ruime pauzes, want enkel zo is de game vermakelijk.

The Magician's Handbook II: BlackLore voelt saai aan, maar kan mits aanpassing van je speelervaring toch een interessante en prachtige game zijn.

Eindscore
 
6.5/10

Reacties

Clau87 / 14-04-2010 13:07
Mhh, ziet mij er toch voldoende uit om eens uit te proberen.
Schotenaar / 14-04-2010 13:58
Bwa, niets voor mij denk ik, lijkt me wat saai. Heel de tijd klikken en zoeken is niets voor mij xD
Akapwner / 14-04-2010 22:29
Vroeger waren deze games alles wat de klok sloeg, maar hedendaags wil ik toch wat meer :p
Jonas / 15-04-2010 12:40
spreekt me eigenlijk ook niet aan !