Laatste feature
: (Registreren)
 

Tap Tap Radiation

iPad-Short geschreven door Jonathan Meesschaert op 17-04-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Een van de populairste games voor de iPhone en iPod Touch was en is nog steeds Tap Tap Revenge 3. Met de komst van de iPad zou het dan ook dom zijn van Tapulous om het ritmespelletje met subtiele knipoogjes naar Guitar Hero niet naar het nieuwe toestel van Apple te brengen. Nu de iPad eindelijk in Noord-Amerika verschenen is en wij ons model in San Fransisco hebben opgehaald, kunnen wij aan de slag met deze interessante remake.

Tap Tap Radiation blinkt uit in zijn eenvoud: druk op de juiste momenten op de verschijnende bolletjes terwijl je begeleid wordt door bekende hits uit de rock- en dancewereld en dit in vier verschillende moeilijkheidsgraden. Tap Tap wordt initieel geleverd met slechts vijf nummers en dat kan de gamers misschien afschrikken, maar gelukkig doet Tapulous dit enkel om de downloadgrootte beperkt te houden. Wie de Tap Tap Store opent, krijgt meteen de gratis nummers in de schoot geworpen. Op het moment van schrijven konden wij maar liefst 34 extra titels downloaden, met nog flink wat pakketten met populaire hits om aan te schaffen aan zeer redelijke prijzen (2,99 USD voor zes nummers).Een vergelijking met de iPhone-versie is uiteraard niet uit te sluiten. De game biedt zo goed als dezelfde gameplay als Tap Tap Revenge 3, al zijn er wel enkele belangrijke aanpassingen doorgevoerd. Zo is het scherm van de iPad veel te groot om alle bolletjes met één hand aan te kunnen tikken, waardoor je nu je beide handen moet gebruiken als je meerdere bolletjes tegelijk moet aantikken. Dat betekent dus ook dat deze game niet gebruik maakt van de tilt sensor, want dat zou het net allemaal iets te omslachtig maken. Om het daarnaast nog wat uitdagender te maken, bewegen de tikvelden nu over het scherm en komen de aan te tikken bolletjes uit verschillende hoeken in plaats van over de gebruikelijke 'lopende band'. Het gaat er overduidelijk wat chaotischer aan toe en is er heel wat meer concentratie en coördinatie vereist.

Door de andere aanpak kunnen we niet spreken van een port, maar hebben we eerder te maken met een remake. Alles ziet er lekker uit, de muziek is van uitstekende kwaliteit en de sessies zijn heerlijk uitdagend. En het belangrijkste van allemaal: de game is volledig gratis! Heb je dus Tap Tap Revenge al voor je iPhone of iPod Touch, dan zal Radiation je helemaal niet beklagen. Een kwalitatieve launchtitel die iedereen op zijn iPad moet hebben.

Prijs: gratis / grootte: 20,2 mb / te vinden in de Amerikaanse AppStore, onder Games!

Tap Tap Radiation is een prachtige ritmegame die de iPad onmiddellijk lanceert als casual gaming platform.

Eindscore
 
8.5/10

Reacties

GJ / 17-04-2010 20:38
Ziet er tof uit! Ik hoop dat deze variant op Tap Tap Revenge ooit ook nog naar de iPhone komt :).