Laatste feature
: (Registreren)
 

Mirror's Edge (iPad)

iPad-Short geschreven door Jonathan Meesschaert op 18-04-2010.

N4G : News for Gamers Insert Coins

Mirror's Edge is een bekroonde game uit 2008 voor de PlayStation 3 en Xbox 360 met de knappe Aziatische Faith in de hoofdrol. Ondertussen zijn we anderhalf jaar later en moest Electronic Arts denken aan opvolgers van hun dikke hit. En zo geschiedde: een van de launch titles van de iPad was Mirror's Edge, een remake van het origineel, aangepast voor het aanrakingsgevoelige scherm van het nieuwe toestel van Apple.

Ontwikkelaar DICE introduceert ons de knappe Faith, een Aziatische vrouw die samen met de andere inwoners van een fictieve wereld middenin een crisis zit. De regering heeft namelijk de totale macht over alles wat er gebeurt en men screent elke vorm van communicatie om zo de criminaliteit in te perken. Faith is precies daarom een Runner: zij rent acrobatisch over de daken van A naar B met een boodschap om briefwisseling onnodig te maken. Helaas is de regering niet geïnteresseerd in die nieuwe methode en stuurt te pas en te onpas zijn agenten erop af, waardoor onze heldin niet alleen haar snelste, maar ook haar sterkste beentje moet voorzetten.

Terwijl het origineel een first-person platformer is, krijgen we hier te maken met een zijdelingse third-person variant en zo hebben de fans dus gekregen wat ze wilden: een 2D-platformer. Door over het scherm te slepen, loopt Faith in die richting in een steeds sneller gaand tempo terwijl obstakels als buizen, stangen en muren haar weer afremmen. Een opwaartse slide laat haar springen, andersom schuift ze over de vloer en ook de agenten zijn allemaal uit te schakelen via eenvoudige 'gestures'.Op het scherm van de iPad spat de energie ervan af. Faith plooit zich zorgeloos doorheen kiertjes en gaten om de boodschap door te kunnen geven en schuwt geen enkel gevecht. Puzzels om bijvoorbeeld over een onmogelijk hoog hek te kunnen springen, maken het geheel nog net wat uitdagender, want Mirror's Edge voelt niet aan als een simpel spelletje waarbij je op het juiste moment een tik moet geven. Het is een game waar je goed moet nadenken over hoe je de vijand uitschakelt, welke weg je neemt en wanneer je precies moet springen.

Mirror's Edge is een adembenemend mooie game. Van het stretchen van Faith tot de vertraagde beweging als ze een agent naar de grond schopt, over alles is nagedacht en dit wordt allemaal ondersteund door de lekker klinkende westerse soundtrack. Toch jammer dat Electronic Arts heeft besloten geen cutscenes in de game te verwerken, want net die getekende stijl zorgde dat het origineel flink wat aanhangers kreeg. Ook kunnen we er niet omheen dat de besturing soms wat te wensen over laat en het spel met veertien levels toch net iets te kort is, maar we mogen niet klagen. We hebben een degelijke game gekregen en zijn er zeer tevreden mee.

Prijs: $12,99 / grootte: 110 mb / te vinden in de Amerikaanse AppStore, onder Games!

Mirror's Edge is ondanks een zwakke besturing en het gebrek aan traditie toch een zenuwslopende platformer en puzzlegame.

Eindscore
 
8/10

Reacties

Schotenaar / 18-04-2010 16:39
Ik heb Mirror's Edge voor de PS3 en heb er gemengde gevoels bij: langs de ene kant een prachtig en uniek spel, langs de andere kant iets te eentonig en op één of andere manier vooral ongezellig... Ik denk dat deze versie me misschien meer zou kunnen bekoren door de andere aanpak.