Nu Jij Afbeelding
: (Registreren)
 

Gamers en Games - Juli 2009

Nintendo-Feature geschreven door Mikey van den Berghe op 08-07-2009. RS: 76

N4G : News for Gamers

Gamers zijn niet meer die typische nerds die zich achter hun pc kluisteren met cola en pizza. Dik of dun, lang of kort, hardcore of casual; ze zijn er in alle soorten en maten. In deze maandelijkse special gaan we op bezoek bij een gamer die zijn ervaringen met ons wil delen. Nintendo-only of liever Playstation, dat maakt ons niet uit, want we delen allemaal dezelfde passie: gamen. Deze maand in 'Gamers en games' gingen we langs bij Davy uit Breda, Nederland.

Elke ochtend kom ik hem tegen: hij drinkt wat sap, eet een boterham en vertrekt naar school. Dan vraag ik me wel eens af wat hij die dag gaat doen. Een relaxte dag achter zijn consoles of een hele avond studeren? Uiteindelijk ben ik op hem af gegaan om hem wat vragen te stellen. Het eerste wat in me opkwam, was de vraag hoe lang hij nou precies gamet. "Ik game zo'n tien uur per week, het meeste in het weekend, want dan heb ik het niet al te druk met school. Mijn toekomst gaat nog altijd voor een spelletje spelen."

Voetbalspellen
"Ik houd erg van sportgames. En dan voornamelijk voetbalspellen zoals Fifa of Pro Evolution Soccer. Verder houd ik ook wel van Role Playing Games als Final Fantasy en Kingdom Hearts, want voor een goed verhaal en diepgaande gameplay ben ik altijd te vinden. Ik speel ook erg graag op mijn PSP omdat het een prima ding is met uitstekende beeldkwaliteit. Binnenkort komt Kingdom Hearts voor de PSP en daar kijk ik erg naar uit: zo'n mooi spel op zo'n klein apparaatje vind ik indrukwekkend en ik steun de gamemarkt graag met mijn aankoop. Daarnaast heb ik een DS Lite en een Wii. Op de DS speel ik niet zo vaak: sportgames werken niet zo goed en er zijn maar weinig spellen die mij echt aanspreken. De Wii vind ik dan weer erg leuk: het is weer eens wat anders en de Wii Remote zorgt ervoor dat gamen een geheel nieuw niveau krijgt. Een leuk niveau!"

Maar Davy heeft ook andere consoles in zijn collectie: "Ik heb de hele Playstation-collectie. Dus de Playstation x, de Playstation 2, de Playstation 3 en de PSP. Van Nintendo heb ik de Wii, de DS, de Gamecube en de Nintendo 64. Verder zit de oude SEGA Dreamcast ook in mijn collectie, alhoewel die stof ligt te happen."

Kingdom Hearts
Davy's favoriete game is echter geen voetbalspel, maar een eerdergenoemde titel. "De beste game voor mij is Kingdom Hearts 2 voor de Playstation 2. Toen ik het eerste deel in huis haalde, heb ik hem helemaal kapot gespeeld. Ik had hoge verwachtingen van het tweede deel en dit spel oversteeg ze zelfs. Ik denk dat ik er wel honderden, misschien zelfs wel duizenden uren in gestoken heb. Het sprak me vooral zo aan omdat het verhaal en de cut scenes zo mooi en zo diepgaand zijn. En daar houd ik wel van."

"Ik kijk erg uit naar Gran Turismo voor de PSP. Sinds ik hoorde dat het spel ging komen en dat het zo uitgebreid zou worden, was ik meteen verkocht. Ik heb lang moeten wachten en nog steeds heb ik er maar weinig van gezien, maar ik blijf volhouden en wachten tot hij eindelijk in de schappen ligt. Ik heb het meestal niet echt op racespellen, maar deze game met 800 auto's en 35 banen is speciaal."


Wij danken Davy voor zijn medewerking. Heb jij ook een gameverhaal te vertellen? Neem contact op met [email protected] en wie weet staat onze redacteur binnenkort voor jouw deur. De volgende Gamers en Games verschijnt op 12 augustus 2009.

Reacties